Citiraj:
Autor redscro
Ne mogu ti preporučiti neki s kvalitetnim ekranom jer se u isti model ugrađuju različiti ekrani i ne znaš što ćeš dobiti dok ga ne upališ.
Što se tiče Elipsa, ovaj HP je ok. Taj AMDov procesor je solidan (recimo u rangu i3 M ukupno), izrada ProBooka je najbolje što možeš naći u tom rangu, nadogradnja je prejednostavna i to možeš odraditi unutar jamstva sam.
Gdje je onda problem? Jeftini mat ekrani obično imaju kriminalan prikaz boja i to je nešto gdje možda nećeš biti zadovoljan, ali bih ti preporučio da provjeriš uživo odgovara li ti.
|
Etogac... kupio hp probook 455-F0X63EA, prema preporuci kolege redscro-a... Obišao sam par dućana pregledao sve, i vratio se i kupio navedeni. Zaista je kvalitetnije izrađen od ostaka ponude u segmentu, uz nešto jači hw. Jučer sam ga dobavio, podigao i sad ga malo proučavam.
Ukratko: paketić je dobro zapakiran i uz prijenosnik ide i po meni vrlo kvalitena torba. Kućište je sive boje izrađeno od plastike koja se doima puno mekša i kvalitetnija od drugih uređaja u cjenovnom rangu. Plastika poklopca (ekrana) je od još finijeg plastičnog ''baršunastog'' materijala koji se može naći na skupljim smartphoneima. Za sada ne ostaju otisci, ali s vremenom bi otisaka moglo biti. S donje strane je uređaj čvrsto i skladno sastavljen i dobiva se vrlo zadovoljavajući osjećaj čvrstoće i kompaktnosti.
Ekran je mat, odn. tzv anti-glare, daje vrlo zadovoljavajuću sliku, možda s malo manje svjetline i kontrasta, blažih boja. Brzo se navikne na isti.
Inputi: touchpad je multitouch, ne znam je li to standard, ali meni dođe dobro za scrollanje. Ipak, ne baš brz kao na nekim drugim modelima, tako da i tu kako kome treba malo navikavanja. Osim toga nemam zamjerki na touchpad.
Tipkovnica je prekrasna. Užitak je tipkati ovaj tekst. Ide vrlo brzo, odličan otpor tipke. Tipke ne buče, a podloga se i na veći pritisak gotovo ne savija. Raspored i razmak tipki je super za moj način tipkanja, osim prepolovljenog entera sa tipkom za slovo ''Ž''. Također je potrebna mala navika.
Sve što sam za sada uspio isprobati što se samog rada računala tiče je instalacija Windowsa 8.1, instaliranje upravljačkih programa, slušanja malo youtube-a u pozadini, a to sve ide fantastično brzo kako i treba. Zvuk je ok za noćni rad, tonovi su čisti ima dosta svih elemenata, za sve ostalo je bojim se preslab output, što je po meni OK. Planirao sam uzimati ssd, ali do sada nisam koristio win 8.1, vidim da radi dosta brže od predhodnika, pa ću o ssd-u još razmisliti. Jer ovo zaista brzo radi.
Probao sam slikati uređaj ali večer je a ja nemam boljeg fotića osim onog na samsungu S2, tako da ako netko želi neku fotografiju, neka se javi, pa ću sutra opslikati po danu.
Hvala @redscro još jednom na preporuci, uređaj je odličan. Još mi je draži što sam uhvatio 5 godina garancije.