View Single Post
Staro 15.02.2015., 18:01   #1363
0v3rl0rd
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2012
Evo čisto da update-am situaciju.
Kao što sam spomenuo u prijašnjim postovima, imao sam pi*dariju sa eDigitalom.
  • 15.12. - napravljena narudžba, sve komponente (po web-u) "dostupne odmah".
  • 16.12. - poslao sam im mail sa pitanjem kada mogu očekivati komponente.
  • 18.12. - odgovaraju da će komponente zaprimiti idući tjedan u poslovnici.
  • 25.12. - stigla mi narudbža (napokon). Sastavljam konfiguraciju - grafička je falična >> 2 dana pokušavam upogoniti grafu (Sapphire R7 250X OC Vapor-X)
  • 28.12. - šaljem im grafičku na reklamaciju
  • 08.01. - zovem ih da pitam ima li novosti - kažu da je na servisu i da još nema novih informacija od njihovih službenih servisera u Mađarskoj
  • 12.01. - opet ih zovem ali ih ne uspjevam dobiti sve do 15.1. kad mi opet kažu "no news"
  • 19.01. - šaljem mail na koji odgovaraju da "nema novosti" i da je "uređaj u ovlaštenom servisu"
  • 26.01. - repriza: šaljem mail a oni meni doslovce COPY/PASTE prošlog maila, nema novosti
  • 29.01. - šaljem poduži mail u kojem tražim objašnjenje a ne samo da mi kopiraju tekst prošlih mail-ova. Ne dobivam odgovor. Od tada ih pokušavam zvati bar 5 puta dnevno - ne javljaju se.
  • 02.02. - repriza: šaljem dugi mail - nema odgovora. Nastavljam ih zvati ali ne odgovaraju na poziv.
  • 04.02. - opet isto. šaljem mail - nema odgovora.
  • 04.02. - Šaljem mail na engleskom direktno na njihovu Mađarsku e-mail adresu - nema odgovora.
  • 05.02. - Uspjevam ih dobiti na telefon: čovjek (koji, btw, JEDVA PRIČA HRVATSKI) me traži broj narudžbe i RMA broj i kaže mi da će me na moj broj mobitela nazvati za 10 do 15 minuta. Nikad nije nazvao.
  • 06.02. - dopi*ilo mi pisati litanije, šaljem kraći mail sa druge mail adrese (da im nisam slučajno u SPAM-u završio). Guess what: no answer.
  • 08.02. - Šaljem im PISANI PRIGOVOR TRGOVCU putem mail-a.
  • 09.02. - Šaljem im isti taj prigovor putem pošte, preporučeno sa povratnicom (hvala na prijedlogu, PARTWISH).
    Za par dana mi stiže povratnica o preuzimanju pisma, sa eDigitalovim pečatom i potpisom.
  • 12.02. - dobijam odgovor na mail od 8.2. u kojem stoji "Odobren Vam je povrat sredstava. Molim Vas da mi proslijedite podatke o računu kako bi se mogao napraviti povrat sredstava transakcijom na Vaš račun".
    Nema nikakvog daljnjeg objašnjenja niti isprike, samo to da mi je odobren povrat.
    Odmah im šaljem podatke o računima (žiro i tekući) pa neka uplate na koji god im lakše.
  • 14.02. - Napokon su uplatili iznos grafičke na moj račun.

Baš kao što Screwdriver kaže, mislio sam da će eDigital opako konkurirati postojećim IT trgovinama, ali ovo je too much.
Ako sve prođe kako treba - ako je proizvod ispravan - onda super - eDigital ima super cijene.
Ali ne daj Bože da nešto ne valja, onda je doslovce isplativije platiti više u startu nego se sa eDigitalom toliko natezati.

Evo, od slanja na servis pa do povrata novca, prošlo je 48 dana. Ako računam i to da je prilikom naručivanja pisalo da je "dostupno odmah", a nije bilo nego sam i to čekao, to je onda sve zajedno 61 dan - DVA MJESECA.

Bez obzira što je sada "case closed", imam nevjerojatnu potrebu da polomim zube njihovim lijenim, neprofesionalnim i neodgovornim operaterima/zaposlenicima.

Zaključak: kupujem samo tamo gdje mogu osobno otići i porazgovarati sa "tetom na šalteru".
0v3rl0rd je offline   Reply With Quote