View Single Post
Staro 14.02.2015., 21:39   #1
Kompajutor
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2013
(riješeno) Problemi s grafičkom i matičnom

Pozdrav,
Prije nekoliko dana mi se pri pokretanju igre restartao komp i pokazao plavi ekran smrti te pri podizanju na ekranu su se na ekranima pri podizanju sustava pojavile crvene i plave iscrtane linije, a kad su se windowsi digli bili su razliveni te sam pretpostavio da je otišla grafika.
Grafička je bila asus geforce 8800 gts u konfiguraciji sa gigabyte z77-d3h soc. 1155, i5 procesorom i 8 gigi rama.
Pošto je grafika otišla privremeno sam monitor priključio na dvi izlaz matične ploče pošto ima integriranu grafiku i komp je sve ove dane normalno radio.
Uzeo sam gigabyte geforce 7500 Ti i nakon što sam je stavio i upalio komp primjetio sam da je početni ekran iz kojeg se ulazi u bios, q-flash, boot menu stajao više od minute dok se do tad nakon par sekundi gasio i nastavio se podizati sustav. Kad su se windowsi podigli instalirao sam drivere za grrafičku i restartao te se ista stvar dogodila ekran za ulazak u bios stajao je više od minutu i u tom je vremenu komp tri puta po jednom krako zapištao (inače pri paljenju zapišti samo kratko jednom)
Nakon ponovnog restarta kad se početni ekran pojavio pritisnuo sam delete za ulazak u bios ali se ništa nije dogodilo već se nakon minute pojavio crni ekran i ništa se nije dešavalo, a komp je i dalje bio upaljen te nakon što sam pritisnuo prekidač komp se ugasio.
Ponovo sam ga upalio i pokušao ući u boot menu, ali se dogodila prethodna stvar pa sam ga ponovo ugasio i upalio te nisam ništa dirao i nakon minut-dva uvodni ekran je nestao i windowsi su se podigli.
Poslje sam ponovo pokušao sa neispravnom karticom i sa spajanjem ekrana na matičnu ploču i komp se bez problema podizao u windowse i moglo se ući u bios, ali sa novom grafičkom ne funkcionira.
Ne znam da li je problem u grafičkoj ili možda u biosu matične koji je došao sa matičnom prije 2 godine i nije flash-an.
Ukoliko je netko upoznat sa ovakvim problemom bio bih zahvalan za pomoć.

Zadnje izmijenjeno od: Kompajutor. 14.02.2015. u 21:46.
Kompajutor je offline   Reply With Quote