Sorry, sad vidio...
Citiraj:
Autor Eladio
gdje da procitam , u njihovom papiriću , ili u zakonu koji je pravno iznad tog papirića?
|
Taj "papirić" je u skladu za zakonom i izdan na osnovu njega.
Citiraj:
Autor Eladio
ja te samo molim da procitas zakone, jer imam osjecaj da ih nisi nikad citao..
|
Čitao sam ih n puta jer sam vodio par servisa i bio zadužen za jamstvene obaveze par velikih vendora.
Citiraj:
Autor Eladio
jer ja ti upravo to govorim, i govorim ti da sam i pricao s nekim inspektorima po tom pitanju ..a iskreno ako se sta mjenjalo u zakonu zadnjih 5 godina se ispricavam, ali znam dobro sta je u zakonu pisalo
|
Ja i radio s njima.
Citiraj:
Autor Eladio
..ali dobro, evo ja sam svoje napisao, a ti kako hoces.
reci mi samo, da li proizvod ima jamstvo i nakon sto uvoznik propadne?
|
Ne. No može netko preuzeti.
Citiraj:
Autor Eladio
tvornicu mozes tuziti, zar ti nisi svjestan da postoje sudove van hr?
|
Možeš tužiti nekog iz Kine? Možeš. U Kini. Samo riješi papirologiju (koju nemaš).
Citiraj:
Autor Eladio
..postoje trgovacki medjunarodni sudovi.. ali do toga rijetko dolazi, jer uglavnom se sve rijesi prije ili kupac odustane iz tko zna kojeg razloga..
|
Ne postoje. Oni ne služe tebi već firmama.
Citiraj:
Autor Eladio
u principu tvornice to sve rjesavaju preko svojih dilera, a diler u pravilu nakon sto mu pokazes u zakonu da imas pravo sve poduzme da ti to i rijesi.. i to su vrlo rijetke stavke, jer su dileri u pravilu u skladu s zakonom, i stavljaju garanciju onako kako je tvornica i preporucila i kako se reklamira
|
Krivo. Uvijek stavljaju kako im odgovara - nekad je u skladu s onim kako proizvođač radi, nekad nije. nekad uopće nemaju jamstvo proizvođača. Sve rade na svoj trošak.