View Single Post
Staro 14.02.2015., 20:20   #276
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Sorry, sad vidio...

Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
gdje da procitam , u njihovom papiriću , ili u zakonu koji je pravno iznad tog papirića?
Taj "papirić" je u skladu za zakonom i izdan na osnovu njega.

Citiraj:
ja te samo molim da procitas zakone, jer imam osjecaj da ih nisi nikad citao..
Čitao sam ih n puta jer sam vodio par servisa i bio zadužen za jamstvene obaveze par velikih vendora.

Citiraj:
jer ja ti upravo to govorim, i govorim ti da sam i pricao s nekim inspektorima po tom pitanju ..a iskreno ako se sta mjenjalo u zakonu zadnjih 5 godina se ispricavam, ali znam dobro sta je u zakonu pisalo
Ja i radio s njima.

Citiraj:
..ali dobro, evo ja sam svoje napisao, a ti kako hoces.
reci mi samo, da li proizvod ima jamstvo i nakon sto uvoznik propadne?
Ne. No može netko preuzeti.

Citiraj:
tvornicu mozes tuziti, zar ti nisi svjestan da postoje sudove van hr?
Možeš tužiti nekog iz Kine? Možeš. U Kini. Samo riješi papirologiju (koju nemaš).

Citiraj:
..postoje trgovacki medjunarodni sudovi.. ali do toga rijetko dolazi, jer uglavnom se sve rijesi prije ili kupac odustane iz tko zna kojeg razloga..
Ne postoje. Oni ne služe tebi već firmama.

Citiraj:
u principu tvornice to sve rjesavaju preko svojih dilera, a diler u pravilu nakon sto mu pokazes u zakonu da imas pravo sve poduzme da ti to i rijesi.. i to su vrlo rijetke stavke, jer su dileri u pravilu u skladu s zakonom, i stavljaju garanciju onako kako je tvornica i preporucila i kako se reklamira
Krivo. Uvijek stavljaju kako im odgovara - nekad je u skladu s onim kako proizvođač radi, nekad nije. nekad uopće nemaju jamstvo proizvođača. Sve rade na svoj trošak.