Citiraj:
Autor Busola29
A u čemu sam pogriješio ... Mislim stvarno čak nisam podigao glas. Realno sagledati stvari volim.
Ja sam pitao samo koliko se griju , slažem se oko gore navedenog da su AMD-ovi procesori bolji , ali za igre baš i ne.
http://www.cpu-world.com/Compare/443..._i5-4670K.html
Ovo je ono što je meni zapelo ZA OKO kod ovih procesora... Citiram za AMD FX-8320 :
The CPU has 45% better price/performance ratio.
E sada i da se malo više grije lako bi se uzeo dobar hladnjak , ali ipak ne bi volio da bude ono baš previše...
Subjektivno ili ne... Ja sam provjeravam i dosta puta sastavljam prijateljima konfu. U Hrvatskoj sa ovim procesorima za današnje stanje ovo su sigurno high end konfe (izuzmimo tajkune i tatine i mamine sinove...) , pa sada me par prijatelja pitalo (a kod takvih konfi ne bi volio preporučiti lošije...) , ali ja nisam naišao na ono realan prikaz. Hvala Hawkeru na nekim informacijama , a sa ovima koji onda krenu ne lupetaj , neću ni diskutirati , nema smisla...
|
nagađaš i generaliziras

oba su procesora i previse za vecinu kupaca , oba nemaju problema sa temperaturama kao ni sa stabilnoscu ili neznam kakvi jos duhovi ti padaju na pamet..
razlika u gejmingu je kako su tamo napisali 2%

..a da i nije, razlika u cijeni ti je vise nego dovoljna za odabir dosta bolje grafike koja je za gejming itekako vazna..
ukoliko igras wot, koji koristi samo jednu jezgru, onda ces razmotrit mozda i5 kao neki, ili ukoliko kao bubba radis u nekim posebnim radnim okruzenjima, onda ces se prilagoditi tome i nabaviti si nesto za to posebno radno okruzenje po svojim potrebama,
ali ukoliko ti je svejedno kao meni jer oba proca sve igre vrte bez problema , onda ces ici na pametniju odluku u smislu jeftinije a uz to i vise jezgri