View Single Post
Staro 14.02.2015., 03:10   #924
ravkan
Premium
Moj komp

ravkan's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Vidim da busola29 jos jedan padobranac koji nit je procito temu malo opsirnije niti nist .
Onak pricat o tome kak je amd topliji u ovo vrijeme, samo daje do znanja da vec neko vrijeme nisi procito recenziju ili pogledo toplotne vrijednosti ni kod intela ni kod amd. Da jesi vidio bi da svaki posteniji intel proc gori skoro duplo vise od amd-a. Tu sada ne pricamo o perfomansama nego cisto o temperaturi koju si ti spomenuo.

Hawker je barem ispamo ovu temu sa masu rezultata, te i neki drugi gdje mozes vidjet prosjecne temperature korisnika sa ne tak skupim hyperom i slicnim hladnjacima.

Da ne trazis sada po temi jer ocigledno ti se to ne da, jedan primjer cisto koji imam doma.
Intel bas ima stock cooler jer nisam nabacio jos hladnjak za njega. 4770k occt 10 minuta def clock sa turbom, 95 stupenjeva.
Ocan AMD 8350 na 4.4 sa h100i 50 stupnjeva occt 10 minuta, 60 sa hyper 212.

A o ovim vertijama proceva kaj imaju hawker te jos nekolicina ljudi ovdje na forumu, gutaju jos manje struje i griju se jos manje od moje "grijalice 8350" ...
Sada slobodno mozes preporucit kolegama amd-a jer dobis proc, cooler i plocu za negdje oko 2000kn, sve ovisi kolko odlucis dat za plocu :P ( naravno uracuno sam 8 core proc, ak ides na manje onda je jos jeftinise :P )

EDIT:

Cisto sam se zaboravio osvrnut na tvoje pisanje o miljun proceva bla bla. Kako komentiras to kaj intel za svaki proc radi novu cijelu platformu( u zadnjih par godina kolko ih se promjenilo? ), te kod vecina chipova ovisi dali si dobio "golden chip" ili smece, dok svaki AMD se clocka jednako. Neki kupe 4770k npr pa ne mogu prec preko 4.2 a neki mogu sa istim procom ic 4.8, jer su dobili "golden chip", ista stvar i sa pentium G serije itd itd. Da je to AMD slucajno napravio, ne zelim niti znat sta bi bilo .

Zadnje izmijenjeno od: ravkan. 14.02.2015. u 03:44.
ravkan je offline   Reply With Quote