Teško da bi intel sa više od 4 jezgre bio buđet procesor

Jel po tebi i5 sad buđet procesor?
Uglavnom nebih se baš složio za ovo o ubijanju i5 u većini igara u SP, upravo obrnuto - u rijetkim. To je možda više vrijedilo prije nekoliko godina (i to ne samo i5, nego i i3 i pentium), a i kad je bilo ubijanja to je bilo uglavnom na fps iznad 60 ili čak 100 fps-a kad nije relevantno, ali u zadnju godinu-dvije ako si pratio (počelo negdje sa bf3 i crysis3) se to jako smanjilo, ili čak u potpunosti istopilo u korist amd-a (tj. postalo standard). I ne pričam čak o nekim posebno multithreadanim igrama nego prosječnim novim (ali ne baš i nezahtjevnim). Pogledaj npr. u
dying light kako npr. fx 4320 (fx 4300 od 650kn na 4ghz) stoji naspram i5 3470 od preko soma i pol. Ili zahtjevnija igra koja može poprilično solidno koristiti i 8 jezgri kako taj isti fx 43xx stoji na 1200p
dragon age 3. Naravno obje igre testirane na gtx 980 - na maintream grafama se uopće nebi mogla iskazati razlika. U cpu najzahtjevnijim igrama tipa BF3 MP, BF4 MP, watchdogs, cryisis 3 recimo taj fx 83xx zapravo jako dobro stoji naspram i5.
Intel zapravo ubija u nekim specifičnim igrama koje koriste inenzivno najčešće jezgru-dvije i koje jako vole ipc - recimo wot/wow, starcraft 2, rome total war 2, arma 3 (mislim MP) i možda još koja, al ove su najpoznatije. Dakle ovisi što bi igrao. U ostalim igarama, ukoliko je cpu sam po sebi dovoljan za igru - je zapravo svejedno. Ljudi se zavaravaju, grafička je idalje daleko no.1. što se tiče igre.
Uglavnom što sam htio reći - ti sa i5 i ssd-om u gaming konfi od 5-6 somova dosta sakatiš gaming perfomanse (grafičku). Ovisi i koliko patiš na detalje - ali su igre sada rapidno sve zahtjevnije i zahtjevnije. Recimo čitao da je u jebenom next-gen novom nba (a takve su igre smijurija prije bile) tek gtx 680 izvuče non stop 60 fps sa odvrnutim detaljima, u animacijama i dosta ispod 60 fps. Htio sam reći da ti se možda fx 6300 najviše isplati (ako te ne zanimaju one specifične igre) + što jača grafička moguća