Ima i ta činjenica sa DDR4 memorijom mjesta, totalno sam zaboravio na to.
Intel ne će izbacivati budget procesore sa više od 4 jezgre u doglednije vrijeme? Jer, realno, u većini igara najslabiji i5 ubije FX 8xxx, pogotovo ako je u pitanju SP, iako je dosta igara loš port sa konzola za koje se prvotno igre optimiziraju, a zna se da su u njima osmojezgreni procovi.
Prije skoro 7 godina sam se dosta dvoumio između E8400 i Q6600 i uzeo sam prvi, bio sam prezadovoljan, ali tamo negdje 2011. mi je postajalo malo krivo što nisam uzeo Q6600, baš radi te 2 jezgre više.
Neko streamanje je moj plan, ali u malo daljoj budućnosti, sigurno ne na ovom kompu, ne renderiram ništa, ne bavim se ničim što iziskuje brutalan multithreading. Dakle ništa osim i5ice ne moram ni gledati?
A što se tiče tih grafi, potpuno mi je jasno da ništa od HBMa, to je za malo jače igrače.
Iskreno, radije bih odustao od HDDa nego SSDa jer mi je on jednostavno must have. Mjesta za storage imam na laptopu i vanjskom disku. Da sad baš moram kupiti neku grafu koja bi spadala u ovaj budget uvalio bih si R9 280 jer mi više od toga sigurno ne će ni trebati. Teško bih dao preko 250€ za grafu. I 200€ je već dosta, grafa je najveća potrošna roba u PCu.