Citiraj:
Originally posted by mirkoB
...uglavnom, zvao sam Microsoft.hr i gospodična mi je rekla da dodavanjem memorije stari aktivacijski fajl ne vrijedi više, drugačiji je checksum hardvera (tak nešto).
|
Pogledao sam link od Microsofta i prema onom sto tamo pise promjenom hardware-a (ili nedaj Boze kompjutera) ID number vise ne odgovara i aktivacija je nemoguca! Kak sam je shvatio prilikom prve aktivacije windowsi skeniraju tvoj hardware i posalju taj log file na njihov server koji onda njemu pridruzuje ID number koji ti oni posalju da ga ukucas. Pri kasnijim formatima i reinstalima koristis taj isti ID number pri aktivaciji. Medjutim promjenom hardwarea on vise ne vrijedi tj. prilikom aktivacije ono sto je pridruzeno tom ID numberu vise nije isto kao onaj hardware koji oni imaju na svom serveru i zajeb. Onda bi ja kao trebao zvati Microsoft i traziti novi ID number da aktiviram windowse. E sad upitno je koliko i koji hardware oni dopustaju da se mijenja a da ne posumljaju da je to npr. kompjuter tvog susjeda i uskrate ti aktivaciju. Ja kao korisnik bi trebao imati pravo na promjenu hardwarea pa cak i kompjutera i koristenje softwarea koji sam vec platio na tom novom stroju! To je cista povreda mojih prava! Ne vjerujem svojim usima ako sam to dobro razumio!!!