View Single Post
Staro 10.02.2015., 20:11   #3718
Smartic
Premium
Moj komp

Smartic's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
Citiraj:
Autor Kukukuchu Pregled postova
Hvala na odgovoru.

Glede napajanja: zašto? Previše W ili nešto s konkretnim Corsairom nevalja ili je ovo predloženo best buy? Kolko minimalno W trebam za navedenu konfiguraciju i je li istina da, ako želim tiše, trebam uzeti jače od minimalno potrebnog? (kao, manje se zagrijava? pa manje ventilator radi..). In any case, rado bi marginu za eventualne buduće nadogradnje.
Previše snage, premalo kvalitete kod tog Corsaira, cijela konfa s GTX 750 i i5 4590S teško da će prelaziti 150W. Ako hoćeš za nešto ubuduće čuvati, slobodno taj Super Flower 450W uzmeš, dvije klase je iznad Corsair CXa.

Citiraj:
Poslušat ću te za grafičku, iako je 200-300 kn skuplja. Možda počekam da uhvatim neki bolji deal. Mogu li ja sam zamjeniti ventilator s pasivnim ili moram baš kupiti s već instaliranim pasivnim? (gledam po slikama, sve izgledaju ko u nekakvoj kutiji, pa se pitam da li se to razmontirati).
GTX 750 s 2GB ima istu cijenu kao R7 260X s 1GB btw. Može se zamijeniti aftermarket pasivnim hladnjakom, ali onda gubiš garanciju, osim ako natrag zamijeniš na stock hladnjak pa da se ne skuži

Citiraj:
Glede procesora, i5 4460 je cca 200 kn jeftiniji što mi je manje privlačno od razlike u TDP, a 4460s ni ne nalazim u našim dućanima. Ako imaš link, slobodno proslijedi.
IMO ne isplati se radi 20W manje potrošnje, zato sam i rekao da uzmeš dodatan hladnjak, npr. Scythe Katana4 ili LC-CC-120, još uvijek uštediš ~50kn ako uzmeš jedan od tih hladnjaka+i5 4460. I još uvijek možeš i sam undervoltati procesor u BIOSu i stvoriti si -S verziju
Smartic je offline   Reply With Quote