Citiraj:
Autor Kukukuchu
Hvala na odgovoru.
Glede napajanja: zašto? Previše W ili nešto s konkretnim Corsairom nevalja ili je ovo predloženo best buy? Kolko minimalno W trebam za navedenu konfiguraciju i je li istina da, ako želim tiše, trebam uzeti jače od minimalno potrebnog? (kao, manje se zagrijava? pa manje ventilator radi..). In any case, rado bi marginu za eventualne buduće nadogradnje.
|
Previše snage, premalo kvalitete kod tog Corsaira, cijela konfa s GTX 750 i i5 4590S teško da će prelaziti 150W. Ako hoćeš za nešto ubuduće čuvati, slobodno taj Super Flower 450W uzmeš, dvije klase je iznad Corsair CXa.
Citiraj:
Autor Kukukuchu
Poslušat ću te za grafičku, iako je 200-300 kn skuplja. Možda počekam da uhvatim neki bolji deal. Mogu li ja sam zamjeniti ventilator s pasivnim ili moram baš kupiti s već instaliranim pasivnim? (gledam po slikama, sve izgledaju ko u nekakvoj kutiji, pa se pitam da li se to razmontirati).
|
GTX 750 s 2GB ima istu cijenu kao R7 260X s 1GB btw. Može se zamijeniti aftermarket pasivnim hladnjakom, ali onda gubiš garanciju, osim ako natrag zamijeniš na stock hladnjak pa da se ne skuži
Citiraj:
Autor Kukukuchu
Glede procesora, i5 4460 je cca 200 kn jeftiniji što mi je manje privlačno od razlike u TDP, a 4460s ni ne nalazim u našim dućanima. Ako imaš link, slobodno proslijedi.
|
IMO ne isplati se radi 20W manje potrošnje, zato sam i rekao da uzmeš dodatan hladnjak, npr. Scythe Katana4 ili LC-CC-120, još uvijek uštediš ~50kn ako uzmeš jedan od tih hladnjaka+i5 4460. I još uvijek možeš i sam undervoltati procesor u BIOSu i stvoriti si -S verziju