View Single Post
Staro 10.02.2015., 16:19   #2120
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Stigao mi je Mele f10pro daljinac. Kupljen na geekbuying, poslan preko nizozemskog dispecara, neocarinjen, carina ga nije niti otvarala.

Dopala me ova verzija:

Prvo lijepe stvari ...
Daljinac je bolji no sto sam ocekivao. Fin, malen, a tipkusa meni taman da palcevima dokucim sredinu.
Tipke (i prednje i zadnje) su gumene, finog "mat" osjecaja pod jagodicama. Slican onom kod gumirane poledjine nekih mobitela.

Klik im je nesto jaceg otpora, sto je recimo OK jer ne mozes slucajno stisnuti neku tipku, ali da su zeru mekse bile bi idealne.

Tipkovnica radi savrseno, bez zamjerke ikakve. Sve tipke funkcioniraju odmah po instalaciji. Kako osnovne, tako i one dodatne "FN"/funkcijske (plave).
Daljinac je vrlo brz, a kodi reagira munjevito. Cak mogu reci da je brzi od iMona za kojeg sam smatrao da je nenadyebiv po tom pitanju.

Mele podrzava tri moda: Game mode/air mouse/remote mod
Sva tri moda imaju svoje switch-ere. Kada se daljinac okrene na tipkovnicu,
automatski gasi air mouse mod ako je aktivan. Ako je upaljen remote mod, svaki lijevi klik reaktivira air mod, a kratka neaktivnost vraca nazad remote mod. Ovo je dobro u Winsima,
ali yebe Kodija ... ovo se moze iskorigirati u opcijama kodija pod settings/sistem/input devices
Air mouse radi odlicno, cak vrlo dobro. Ziroskop osjeca najmanji pomak.
Game mod nisam testirao, probao sam ga nesto malo u Kodiju i tamo radi.
Ugradjen speaker i mic rade odlicno, zvuk sa Kodija moguce je pustiti na daljinac.
Isto tako, Mele ima standardni 3,5mm audio jack na koji se zvuk automatski preusmjeri ako se na isti spoje sluske.
Ovo ce mi odlicno koristiti u nocnim satima.

A sad one manje lijepe ...
Tipke remote moda, ono sto na`s najvise interesira je ono jedino sto ne valja u potpunosti, tj. tipke ili rade, al su debilno mappirane ili uopce nisu ili ne rade
Back, tab, esc, c, +/-, x kao KODI naredbe ne postoje
Ali ... za sve ima lijeka. Remapiranje u Kodiju ili za one lijene; postoje driveri za Mele f10 PRO za win7 32/64 koji to u sekundi isprave. Presretnu signal i mappiraju tipke da ih win/Kodi razumiju. Testirano na Win764+zadnji KODI i radi odlicno, a nadam se da ce raditi i na win8 koji dolaze na pipu.

'+' remap '+' pojacava volume u Kodija
'-' remap '-' stisava volume u Kodiju
'zarulja' c context menu Kodija
'Speaker' spacebar play/pauza
'tipka pored -' esc
'Telefone up' Backspace
'Telephone down' Tab
fast back - fast forward kako jesu
'Kucica' home menu

Nije idealno, ali je vrlo blizu.

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 10.02.2015. u 22:05.
Ziiky je offline   Reply With Quote