View Single Post
Staro 10.02.2015., 09:49   #258
Bodisson
Premium
Moj komp

Bodisson's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Autor vranjba Pregled postova
Razmišljam o ubrzavanju kompa pa sam mislio ubacit ssd.
E sad imam par pitanja za znalce u vezi prelaska na ssd:
1. dali mogu samo klonirati trenutnu instalaciju windowsa na ssd i kako bi to radilo
2. imam 4 gb rama, dali bi povećanje na 8gb uz ssd znatno ubrzao rad ili je dovoljan page file na ssd-u, trenutno mi firefox pojede oko 2.5-3gb nakon 2 sata surfanja
3. koji ssd, polovni ili novi, kontam 64gb mi dosta, jesu li ovi veći automatski i brži, ne znam baš ništa o ssd-ovima osim da su brzi
1. Radije instaliraj od nule. Nećeš vjerovati koliko smeća ćeš se riješiti... Ah, naravno, NAPRAVI BACKUP svih postavki kojih se možeš sjetiti da su ti važne, a onda ipak napravi image diska i spremi ga negdje.... Paranoično, znam, ali isplati se.
2. Nikad nije dovoljno RAMa, veličine HDDa i broja jezgri procesora
3. Nikako nemoj uzimati ispod 120 GB. Koliko god sam pokušao optimizirati svoju instalaciju, nikako da padnem ispod 70 GB (trenutno 78). Dakle, samo Win 7/64, mail klijenti i antivirus, te svi update-ovi mi trenutno zauzimaju 78 GB.
Mail klijenti svoje baze drže na drugom disku. Svi programi koji se mogu instalirati negdje drugdje nisu na sistemskom disku (igre, recimo). Svi dokumenti su na drugom disku (e-knjige, slike, tablice, PDF...)
OK, mogao bih recimo obrisati dva browsera od tri.... ali mi trebaju za neke stvari...
Bodisson je offline   Reply With Quote