View Single Post
Staro 09.02.2015., 18:17   #565
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Jamstvo na Samsung SSD 850 EVO je 5 godina

Već sam dva puta naišao da se na Forumu postavlja pitanje oko duljine trajanja jamstva na Samsung SSD 850 EVO. Konkretno, radilo se o modelu od 250GB. Na Samsungovim web stranicama je navedeno da je jamstvo 5 godina ili 75TBW, na pakiranju proizvoda piše 5 year limited warranty, a većina hrvatskih trgovina daje 3 godine. Čini mi se da samo Telebit i Extreme Digital daju 5 godina.

Pošto sam i sam vlasnik jednog, zanimalo me koje je od toga na kraju točno, pa sam nazvao M San (moj SSD je kupljen u Futura IT, a M San je uvoznik). Rečeno mi je da oni daju toliko koliko piše na jamstvenom listu (3 godine), no ukupno jamstvo od 5 godina dobiva se automatski kupnjom samog SSD-a. Dakle, ako se disk pokvari unutar 3 godine, tada se za sve probleme obraćam M San-u odnosno MR Servisu, a ako sa SSD-om bude problema nakon što bude stariji od 3 godine, za njihovo otklanjanje potrebno je obratiti se direktno Samsungu.

Nadam se da će informacija koristiti i ostalim vlasnicima navedenog SSD-a te onima koji ga razmatraju kao potencijalni odabir pri kupnji.
KhongLo je offline