View Single Post
Staro 09.09.2005., 15:55   #3
A-V
Premium

A-V's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Hvala na informaciji al imam jos par pitanja ako bi znao odgovoriti:

Recimo da kupim orginalne win xp pro sp2 koji naravno imaju svoj jedinstveni product activation key. Instaliram ih kao fresh instal na svoj komp, aktiviram, jel, sve onak kak se spada... I onda nakon nekog vremena formatiram disk iz ovog ili onog razloga (virusi, trojani, usporavanje...) i krenem ponovnu instalaciju istih windowsa. Da li ce mi se to tada ''priznati'' kao legalno kada se spajam na win upgrade stranice s obzirom da je taj isti activation key vec iskoristen (kod prve instalacije)?

A sto ako promjenim cijeli kompjuter (ili napravim radikalni hardware upgrade) - tada je jos veca zajebana jer oni na windows stranicama mogu to registrirati kao instalaciju istih windowsa na dva odvojena kompa?! A ja ih kupio legalno (i masno platio!)

Da sazmem: jel to znaci da je jedna kupljena verzija win vrijedi samo za jedanokratnu instalaciju (bez kasnijeg reformata i reinstala) ili (sto je jos vjerojatnije) za jedno racunalo bez obzira ako ja kasnije kupim novi komp (to mi je isto glupo - Jer JA kao KORISNIK ostajem isti, mijenja se samo stroj zbog neminovnog zastarijevanja hardware-a)?

Dosta sam se raspisao ali me stvarno zanimaju te ''cake'' od ''svemocnog'' Microsofta...
A-V je offline   Reply With Quote