View Single Post
Staro 08.02.2015., 23:03   #7602
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Kao što možeš vidjeti kod mene pod Moj komp, imam i5-4690. Uzeo sam ga par tjedana, i to ciljano zbog toga što koristim par programa koji su isključivo single core, a čija je jezgra pisana u Fortranu davno prije nego sam ja bio u planu te im je kasnije samo nadodan GUI, ali ono što rade u pozadini nitko se ne usudi dirati. Tu sam ga uspio par puta natjerati do kraja (pomoću Turbo Boosta). Još sam ga par puta napucao kako treba s nekim svojim kodovima pisanim u MATLAB-u i Fortranu, koji su također single core. Otkad ga imam, igrao sam samo World of Tanks i Tomb Raider na ultra postavkama i tu još uvijek procesor nije bio ni blizu svojih krajnjih granica. U WoT-u je išlo i do nekih 90 FPS-a, a u TR-u 60. Zato mislim da za igrice i filmove i5-4690 nije potreban te na tome možeš uštediti. Ako malo prelistaš teme s konfiguracijama, vidit ćeš da se nekako najčešće preporuča i5-4460 (300-400 kn jeftiniji, ovisno o trgovini) za one koji ne planiraju overclockati ili pak 200-tinjak kn skuplji i5-4690K za one kojima je OC u planu. I meni su kolege ovdje na Forumu isto preporučali i5-4460 jer razlika u baznoj frekvenciji u odnosu na i5-4690 je prilično mala (samo 300 MHz) i uglavnom se ne osjeti, no kako se neke od ovih mojih simulacija vrte satima, onda mi tih par posto ipak donese par minuta uštede na kraju dana. Nemoj misliti da te odgovaram od toga da kupiš navedeni procesor jer definitivno je dobar, samo ti želim dati bolji uvid da ne bacaš novac nepotrebno.
KhongLo je offline   Reply With Quote