Tema: Raspberry Pi
View Single Post
Staro 08.02.2015., 22:50   #439
herion
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Jesi softverski "otkljucao" maksimalno napajanje USB portova na B+ i B2? Ako nisi onda ce ti se sa bilokojim napajanjem i zahtjevnim diskom (ili dva) ukljucenim na USB portovima javljati upozorenje o "preslabom" napajanju i povremeno smrzavanje pri upotrebi USB diska.

Glede Odroida, i tu je nazalost prisutna stara istina, hardver je onoliko dobar kolko je dobro podrzan od softvera. Kako za R-Pi rade bar 3 odlicne ekipe (uz ponekog pojedinca) koje se medjusobno i nadmecu i nadopunjuju, cini mi se da ce i buducnost pripasti RPi-u
Nemam B+ pa nisam ni imao potrebe za otključavanjem do sada. Do diska nisam ni došao-smrzavalo se uz spojenu USB tastaturu i miša. Kada sam maknuo miša sve je bilo OK. Sada mi radi sa diskom, tastaturom i mišom. Samo sam kabl zamijenio. Ne smatram da će ovo biti jako čest problem, ali vrijedi ovo znati. Na Openelec forumu vidim da ima još ljudi sa ovakvim problemom-kvalitetan adapter od preko 2A, ali kvadratić duginih boja blinka. RPI 2 nema TP1 i TP2 gdje bih izmjerio napon, a nisam stigao istraživati gdje ga treba mjeriti.
herion je offline   Reply With Quote