Dakle problem još nije riješen u utorak bi trebao novu matičnu uzet pa probat. Dakle probao sam pokrenut mint linux u normalnom modu gdje mi on učita neke svoje drivere od grafičke no kad hoće podić grafičko sučelje vide se samo kockice na polovici monitora(vidi sliku) zatim sam probao ugasit monitor pa upalit i nije više htio signal ulovit, pa me zanima da li bi to moglo bit da su neki kodnići u ekranu unutra otišli za visoku rezoluciju ili nešto pa da me to zeza možda ? Mislim znam da mogu pogledat tako da otvorim monitor fizički pa sam vidim, ali me zanima možda ako je netko imao sličan slučaj. Često mi se ujutro dok je hladan kad upalim kompjuter u stanju u kakvom je znači bez drivera od grafičke sa win 8.1 Pro, ne želi mi signal ulovit i monitor ostane tražiti kao Analog/Digital signal, ali ništa ne nalazi, a on je normalno ušao u win. i to znam jer kad stisnem power button jednom on ga normalno gasi iz win kao i da imam sliku. Matičnu ću znači u utorak uzet novu pa još isprobat s novom matičnom(samo se nadam da mi neće isto radit) a monitor na žalost nemam od nikog posudit da isprobam, mislim imam jedan stari monitor poslužio bi, ali nema dvi to vga konveter ko za peh. Imao jedan prije par mjeseci i budala ga dam prijatelju.
Monitor je Samsung T220 star nekih cca 5-6 godina tako nešto.
Slika:
http://i.imgur.com/rRbglk0.jpg