Jelc, ja ti se iskreno ispričavam jer sam krivo razumio tvoj post. Ja sam razumio da sve to želiš nadglasati... mea culpa. Nisam se namjeravao bahatiti.
Eto i ja živim u stanu odmah do Slavonske avenije, i buka koja mi dopire je naprosto neizdrživa. No sva sreća, izolacija na vratima od balkona je izuzetno dobra, pa kada stvar zatvorim, jedva da se išta čuje.
Mislim da je jedna investicija za bolju zvučnu izolaciju (vrata i prozori) mnogo manja od investicije za posebnu slušaonu te bi zadovoljila bilo koga komu je stalo do uživancije.
I ne samo zbog toga - buka koja nastaje zbog gradskog prometa je na razini opasnoj za ljudsko uho na duge staze - u gradovima, ljudi do svoje 40. godine života izgube sluh za sve frekvencije iznad 12 kHz (u prosjeku), pa je ulaganje u dobru izolaciju preporučljivo bez obzira na to želimo li zapravo slušati glazbu ili jednostavno uživati u tišini. Ti bi tu višestruko profitirao, kao i tvoja obitelj
Što se samog prostora tiče, svaki prostor može biti dobar za slušanje, uz male i jeftine (ili besplatne) intervencije i prilagođen audio sustav.