Citiraj:
Autor Dottore
Sve je uredu.
Neki imaju psihu, neki boje promašiti željno skretanje na zelenom valu, neki nemaju jednostavno novce za bolje gume. Možda početnici voze prvi put na snijegu. Voze tuđi auto , od roditelja itd...
Sam znaš da nije isto voziti suho/mokro u odnosu na snijeg.  Probaj na primjer voziti Yugo, neke bezvezne zimske gume i bez hdz,sdp,hsls pomagala. Onda usporediš svoj auto i bolje gume.
Na cesti imaš dvije trake, lijeva traka nije potpuno očićena tj. pola ,a desna kolona. (barem kod mene u Dubravi) Onda znaš da nije promet normalan.
Ja imam strpljenja, ranije krećem , palim EnterZg stanicu i ispijam kavu termo-šalici Starbuck. Uopće ne želim živcirati.
Danas ljudi kukaju da ralice ne čiste snijeg a nikada ne primaju lopete u ruke.
A neki dozivaju Bandića da pojede snijeg. Stvarno ne pristojno i neukusna šala.
|
Ma jasno... Vidim da po ovim mojim postovima izgleda kao da se puno živciram, ali nije to tako ni blizu, pa ni u prometu kad se desi neka glupost.
Ja isto tako uživam (ako mi se ne žuri, a to je rijetko) i guštam u trenucima izoliranosti i miru (ne javljam se ni na mob u vožnji) uz glazbu.
Gdje god sam danas bio nije bilo problema ako imaš adekvatnu opremu... Popeo se na Arenu po još tada neočišćenoj rampi bez proklizavanja. Prije koji tjedan za vrijeme najveće mećave usred noći sam išao preko Laza iz Marije Bistrice u Zagreb i isto nikakvih problema... A cesta čisti utaban/neutaban snijeg uz pristojne nizbrdice i uzbrdice.
Nije ni moja vozilica koju vozim 90% vremena daleko od Yuga... Ima samo ABS i ovjes sa 340k km pod kotačima.
Ali kad se štedi na tome da se kupe samo prednje zimske gume, iza se ostave ljetne, a ima se za iPhone šesticu... To mi ne ide u glavu.