Meni jako smeta ispranost boja na tn monitorima, velikih diagonala ekrana pogotovo. Ponekad mi se čak čini da se na ekranu gubi jedan dio prikaza jer slika izgleda kao da je netko pretjerao sa kontrastom u podešavanjima prikaza grafičke kartice. Dobro, dopuštam da postoje loši i manje loši tn monitori ali to je ipak slično. Da se razumijemo, ips nije bez mana a tu prvenstveno mislim na bijedan kontrast od prosječnih 800:1 i slab prikaz crne boje. Neravnomjerno osvijetljenje ikrana, odaziv, itd itd. Međutim ukupno gledano ips je daleko bolji.
Zalosno je da ati i nvidia svoje nove najjače modele grafičkih kartica moraju predstavljati na tn monitorima budući lcd tehnologija nije u stanju ponuditi ništa bolje za gamming. Može se slobodno reći da smo prije petnestak godina imali daleko bolje monitore za tu namjenu nego sada.
Šta ti vrijedi zapravo 4k gamming na monitoru ogromne diagonale kada su vidljivi kutovi katastrofa, kao i ukupan prikaz. Šta ti vrijedi ako si stavio postavke u igri na najviše detalje ako monitor u koji gledaš nije u stanju prikazat tri boje kak spada