Bio, vidio, odustao.
Slagao sam prije HTPC, povezivao na TV, patio se, čačkao, nadograđivao, popravljao...
Na kraju odustao i kupio glupi media player sa daljinskim. Preporod.
Istina, sučelje je bilo puno ljepše na HTPC, imao sam dodatne "fičure" kao slike i opise epizoda itd., ali gola funkcionalnost je puno puno punooooo bolja na glupom media playeru. Upališ i digne se brzo, čak ga ne moraš niti gasiti jer troši ko upaljač (za razliku od PC-a). Daljinski radi bez problema, odabereš film, reprodukcija savršena, pogledaš film, ugasiš. Kraj priče.
Sada kako mi je Gabre počeo govoriti da je Kodi nešto najbolje na svijetu, pogledao sam da li imaju kakvi "glupi" media playeri koji vrte Kodi i JEDNOSTAVNO RADE™.
Wetek mi izgleda kao jedan od tih. Slovenci su ga složili, dobiva nadogradnje redovno, imaš izbor android + Kodi ili openelec (linux) + Kodi. U oba slučaja koliko vidim radi bez problema, najveći problem bi mi bio povremena nadogradnja na noviji software (što je doslovno nekoliko klikova daljinskim) i početno podešavanje Kodi-a što bi bilo malo teže jer ga nikada nisam koristio.
Nisam još uvjeren u prelazak, ali probat ću instalirati Kodi na kompjuter kućni, pa vidjeti nekoliko dodataka za njega da vidim da li je to sreća ili ne.
P.S. Imam još uvijek kućište za HTPC, slim, sa daljinskim, prodam jeftino.