08.09.2005., 19:53
|
|
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
Originally posted by Ramone
Nogomet:
Dobro veli nikola-m! Apsolutno se slažem.
Navijači:
Pantera-N odkud ti to da vani nema nereda? Moram te pitati jesi ti bio na kakvoj ino" tekmi pa znaš iz svog vlastitiog iskustva?
Po ovome što si napisao lako mogu zaključiti da sve tvoje spoznaje o navijačima crpiš iz medija. Samo bih te želio upozoriti da prije nego što se odlučiš na nekakvo gostovanje u "miroljubivu zemlju" obrati pažnju na cenzuru. Dakle, u j**enim stranim zemljama (gdje je sve tako sjajno i idilično) kad se dogodi navijačko divljanje – sutradan naslovnice novima neće puniti slike nereda uz poruke: "Mi Englezi/Talijanji/Poljaci/Turci smo divljaci iliti balkanci". Nego će to jednostavno ignorirati, neće to dalje propagirati, već će zataškavati...
Sa domaćim stanjem si upoznat: kad se neko sranje dogodi o tome se piše 2 tjedna – a čuje se mišljenje blagajnica, predjesdnika, policije, teta u vrtiću, nadbiskupa – samo od onih koji trebaju i znaju o biti problema – njihovih izjava nigdje nema....
O tome da su Englezi rješili huliganizma – apsolutno nije točno. Doduše maknuli su ga van stadiona, no i kad se kojim slučajem nešto dogodi – to se ne prikazuje na TV (kako bi svi pomislili jao kako je tamo lijepo a ne ko kod nas na Balkanu...)
Neki od primjera "vani gdje toga nema" su u prvom redu: Engleska (naročito niže lige), Talijani (posebice gradski derbiji), cijela luda Turska, Grčka, Poljska, Rusija, Švabe se također vole međusobno pošibat (ddr<->bdr), Švicarci, Portugalci, Makedonci, Česi (najjači su Praški derbiji), Bugari (koji se šoraju čak i na reprezentaciji), Španjolci, BIH, SiCG... (ispričavam se ako sam nekog zaboravio)
Svi pljuju po navijačim (opravdano?) zbog nereda na Malti – a jako malo zna što se zapravo tamo događalo. Jako me ljuti što sad svi linčuju, svi kukaju što se tamo divljalo i potrgalo stadion, ružna slika o nama u Europi....bla,bla... Ma zboli me i za stadion i za Europu...
Žao mi je jedino: Kad studenti dobivaju batina, kad se oštećuju auta s krivim tablicama, kad imaš krivi naglasak, kad imaš zabranjeni šal, kad konkretno dobiješ batina od "brata Hrvata" u gradu gdje igra tvoj klub (s time da nikog ne vrijeđaš) – TAJ PROBLEM NE POSTOJI u Hrvatskoj i javno se prešućuje, o tome novine ne pišu....
No kad neki Mađar, Delija ili Maltežanin dobije batina – tek onda je to problem o kojem valja rapsravljati... Znači u Hrvatskoj je bolje biti strani huligan nego miroljubivi i najnormaliji domaći građanin??
|
upravo tako i vani ima nasilja mozda cak vise nego ovdje,samo se o tome ne pise,a i ako se pise pise se u nekim lokalnim novinama tako da to nista ne dode do nas.Ma toga svagdje ima tko i malo prati nogomet to mu je jasno.Da ne mislite ja naravno nisam za to...
A ljudi koji su isli na maltu nisu bili huligani mozda par komada.Nitko nejde na maltu razbijati to se radi negdje drugdje ali sigurno ne na malti...
Sljedeci put bi im mogla stvarno ekipa otici tamo pa im razbiti pol malte,sve se bojim da bi se to moglo dogoditi.Ne bi nis od ovoga bilo da oni imaju policiju.Mogli su sa smrkom ih smiriti ubaciti specijalce(a valjda ih imaju) unutra,njih 100kom i to je to...a to sta oni to nisu ocekivali to je njihov problem.Jos uz to su novinare tukli...
|