Jebiga stari, velika vecina nas nisu "overclock freakovi"
Nego, salu na stranu, gdje si vidio da ja spominjem throttling?
Za tvoju informaciju, overlock preko FSB-a mi nije strani pojam, kao ni dizanje CPU NB napona, i sl. stvari koje igraju ulogu kod oc-a phenom 2 procesora. Opcenito, sa oc-om na zraku imam dosta iskustva i nisam neuk po tom pitanju. Nisam neki ekstremni oc-er nit se tako izjasnjavam, ali isto tako nisam ni tupson kakvim me ocito smatras
Ploca koju sam ja testirao je bila rev 1.2, i sta god da podesio u biosu overvoltala je uzasno. Igrao sam se sa svim opcijama sto si gore naveo i iz drugih razloga, no pomaka nije bilo. Sve postavke na LLC-u sam isprobao, no najsretniji bi bio da ima opcije da ga zgasim, sto nazalost nije bio slucaj. Dobro sam proucio strane forume i dosao do zakljucka da nisam jedini sa tim problemom no eto, tko zna, mozda su u zadnjoj reviziji ta sranja ispravili, no meni je bilo dosta igranja sa metodom pokusaja i promasaja
Nevezano za overvolt, ploca je po meni smece dok god koristi Etron USB kontroler. Na tako skupoj ploci oni uvaljaju to smece od kontrolera koje ti svako malo disconnecta uredaje. Za poludit! Isprobao milijon i jedan driver i svaki put isto. Vadio plocu van kucista, mijenjao os, smanjivao broj prikljucenih uredaja i nista, mos se yebat.
Neki dan sam se malo igrao i digao athlona x3 445 na 3.8, na ovoj ploci - GA-MA78GM-UD2H. To tako fino radi, cudo jedno. I
guess what - ta jeftina ploca ne overvolta kao ova gore
Mene je to iskreno razocaralo kod gigabytea. Zbilja znaju napravit dobre ploce, al ovaj put su zesce usrali. Zato moju preporuku nece dobiti.