Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.02.2015., 12:27   #13427
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
hahaha, sve je moguće

Moj meho ga je odbor pregledao prije kupnje i ostao zapanjen koliko je u dobrom stanju. Čak je na moje inzistiranje čistio cijev od turba i ispušnu granu, i bio zadovoljan viđenim, nije bilo puno smeća.

Pošto jer to motor PSA grupe, Ford je zajebo stvar s propisanim dužim intervalom promjene ulja i filtera kao za njihove motore, a ovaj PSA je osjetljivija dušica. Tu su mnogi motori stradali jer se previše smeća u predugom intervalu bez promejne i stradava turbina, pa povratno i motor.
Druga stvar, filter goriva nikako ne stavljat zamjenski već samo orginal, jer zamjenski puno lošije filtrira.

To dvoje, plus redoviti servis, trebalo bi biti dovoljno prema uputama Ford znalaca

Naravno, sve je to uvjetno rečeno, nikad ne znaš s rabljenim , ali za sad se ne mogu požalit. jedino što bih sutra na njemu promijenio je DPF, to je ZLO!

@iggy, bilo je 1.9 dci vs 1.6 tdci, a ovaj drugi je bio 2.5k eura jeftiniji i znao sam kaj kupujem, došo sa svim računima i servisima, kompletnu povijest auta imam.