Citiraj:
Autor čuks
Izbjegavam gigabyte ploce od prije par tjedana jer su usrali motku sa Etron USB 3.0 smecem, tako da sam se okrenuo ka asusu.
Btw, koristio sam par dana i 990xa-ud3 i ta ploca overvolta za popizdit, iako je imala llc.
|
Iskren ću ti bit al bez uvrijede.
Već par godina bavim se overclockom i mogu ti reć da ako ti overclockaš tako da ti staviš llc i pukneš napon te multiplier onda slobodno kupi asrock ploču jer je asrock pravi za tebe.
Zašto :
Asrock po cpuz " drži " napon kojeg si ti stavio u biosu a zapravo je taj napon još napucan ali to neznaš dok ne staviš volt metar
Drugo Gigabyte treba dobro poznavati i svaka sitnica može puno utjecati na overclock te napone, ti jednom kad namjestiš napon taj napon će bit i neće ić preko toga.
Nedavno sam radio na 990FXA UD3, 990XA-UD3, 970A-DS3P sve samo zadnje revizije da vidim kako se pokazivaju u overclockiranju i stvar je šta najbolje rade sa Medium LLC te vjerovatno će ti na cca 4800mhz sa 1.340v throttlat e al sad ko većina ljudi ma garant je premal napon ili prevelika temperatura e al stvar leži u ostalim stvarima treba uključit hpc, apm isključit, cpu nb vid malo podič i vidi čuda nema throttla više.
Forume sam počeo djelomično izbacivat iz svog života jer sve više i više ima ljudi koji pišu bedastoće a nemaju pojma.
Lp