View Single Post
Staro 22.12.2002., 16:15   #5
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Exclamation Glas za momke u plavom

Ako netko sjedi doma i buba kako da napravi page u Dreamweaveru ili kako kucati u Wordu ili napraviti nešto u Excelu nemam ništa protiv da čovjek te programe "posudi" na neograničeni vremenski rok dok ne savlada gradivo i počne ostvarivati dobit, e u onom trenutku kada uz pomoć toga počne ostvarivati dobit bio bi red da ode u dućan i tamo se isprsi sa određenom svotom kunića za to šta koristi za rad. Jer to je kao ukradeš kombi od susjeda i njime razvažaš krumpire i banane, a on neka toči benzin (update) i servisira taj kombi (patch).

Mislim gdje si hrvatski student može priuštiti 9000,00 kn za AutoCAD (osim njih par) to je recimo prosječna penzija za 6 mjeseci (ako je penzić bio zatvoren u škrinji). Tijekom školovanja za hrvatski standart je normalno da čovjek na PCu ima instalirano ama baš sve i to Hrvatski sudovi i organi gonjenja uvažavaju jer znaju kako je (gledaju kroz prste, frend mi je MUPov admin). Ali firme treba stisnuti da plate, oni zarađuju, ne uče, ne vježbaju, oni zarađuju.

Pirati, bezobrazni, bahati, ... to je kao da u plavi netko da oglas prodajem 1 kg heroina, povoljno, svaki 5 besplatan. Ako imaš nešto što netkome treba, snimiš mu kao kako se snima Linux (naplatiš mu samo medij i minimum amortizacije CDRWa i vremena). Sve ovo što pišem je debela siva zona ali standart u RH je takav da to tako hoda, kada ćemo imati standard kao EU onda i oni koji za po doma imaju sve Adobe, M$, AutoDesk, Corel pakete neka to lijepo plate, ako ne plate neka odgovaraju. Do onda gnjavite firme koje zarađuju i kradu software, pirate koji rade na oko iste CDe i prodaju ih kao origigie i one pirate koji snimaju po 15CDa dnevno jer to je tada manofaktura (posao sa zaradom od nekih 250 kn dnevno x 30 = 7500 kn mjesećno, neoporezivo) i takve treba gnjaviti i kazniti. Ostale ostavite na miru što naši momci u plavom u pravilu i rade. Mislim čovjek u kući ima 500 praznih CDa, 1000CDa sa programima i 5 CDR/RW i on to ovako za susjede, ma mislim seronja da glava boli i treba mu sjesti na kičmu i opaliti ga po đepu.
Black Dragon je offline   Reply With Quote