Citiraj:
Originally posted by Robert_L
mislim da razlika u cijeni IBMa i drugih(seagate npr.) nije tako velika.Pogledaj malo cjenike, možeš se uvjeriti. Nedavno sam ubo IBM 40gb na 7200 za 179 CHF(švicaraca) iliti 900 Kn(cca) na adresi:
http://www.stegcomputer.ch/shop.asp
Na žalost, sumnjam za dostavu - imao sam nekog tko se vraćao odozgora pa mi je donio usput. Hard je nečujan i superbrz (za moju kantu).Eh, da, gore daju 3g. garancije za razliku od večine naših šopova (1-2g.)
Drugi izbor po meni je Seagate Baracuda, bar u istom rangu
sretno...
|
Imao sam ja jedan IBM 46.1GB 7200o/min, bešuman, brz ko sam vrag, dobio garanciju na tri godine, grijao se opako, ali priustio sam mu dobro hladjenje, tako da mu nikada nije bilo vruce.
On me, pak, iznevjerio, i to nakon samo 6 (slovima: sest) mjeseci, povukavsi za sobom 20-ak (slovima: dvadesetak) GB podataka; slika, serija koje sam snimao s televizije, nesto mailova, itd. Nesto od toga je nenadoknadivo. U zamjenu su mi nudili 40GB IBM na 7200, ali radije sam izabrao Quantuma.
Da to nije sve, svjedoce mnogi (bivsi) vlasnici IBM diskova (cak i neki PC ekspertovci), ali nekako se uvijek sjetim frenda koji je kupio isti disk kao i ja, samo nekih pola godine ranije, a riknuo mu je mjesec dana nakon moga, znaci zivio je cijelu godinu. Woaow!
Ma imam ja jos jedan IBM disk, 8.4GB 5400o/min kupljen prije nesto vise od tri godine, i za sada jos radi savrseno, tih i pouzdan.
Inace, na poslu sam se nagledao na desetine WD i IBM diskova koji jednostavno rikavaju ko ludi. I to od najnovijih do onih starih do godinu dana.