View Single Post
Staro 31.01.2015., 16:27   #512
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor tommyman1507 Pregled postova
Mislim da rukometu treba malo pravila sredit jer ne postoji sport u kojem suci mogu toliko odlučivati pobjednika kao što je u rukometu. Prvo bi napad ograničio na minutu pa više nebi bilo da jednima diže ruku na 30 sekundi a drugima na 90 sekundi. Drugu stvar koju treba sredit su "probijanja". Ima cirkus situacija di lik nema nikoga ispred sebe na 5 metara i dva iz obrane se zalete u njega i to je probijanje. Neka bude kao u košarci da obrambeni igrači moraju stajati a ne biti u pokretu. Treće što bi napravio je zabrana cimanja golmana na sedmercima ( to je naš Mirza uveo koliko se sjećam...čak su mu na početku nekoliko puta suci uzeli loptu prije nego je to postalo normalno) , znači sudac daje znak i pucaš iz prve na gol. Ovo je totalno nepravedno što se tiče golmana. Bilo je slučajeva na ovom prvenstvu gdje su golmana i po tri puta cimali. I zadnje što bi napravio ukinio žute kartone. Oni jednostavno nemaju smisla i isto tako suci odlučuju situaciju na terenu pomoću njih. Nekada ima situacija di igrač dobije žuti karton u 26 minuti utakmice a ovome je skoro glavu otkinio a sve prije toga su bila isključenja.
Za vecinu se slazem, no za neke stvari ipak ne. Recimo vaterpolo je jedan od sportova gdje suci utjecu na igru vise nego u rukometu

Ogranicenje napada - da. Ali pod uvjetom da se onda svaka sitnica stopa, ali to bi produzilo utakmice na veliko.

I u rukometu kod probijanja je ja mislim da igrac mora s obje noge biti na podu. Samo sto suci to dosta proizvoljno uzimaju. Ta kretanja pa ubacivanja u igraca koji je u pokretu su debilna, tu se slazemo.

Cimanje golmana je ok, to stvarno ne bih mijenjao. Onda bi izgubili veliku lepezu dobrih golova sa 7m. Sjeti se kako je vec spomenuti dzomba znao iscimati golmana da bi ovaj bio gotovo na podu, pa onda samo ide lob. Prekrasno.

Vjerovao ili ne, zuti kartoni imaju smisla. Obicno se koriste unutar prvih 10ak minuta kao upozorenja. Ako imas 3 iskljucenja, to je crveni karton. Ako imas jedan zuti i dva iskljucenja, to je takodjer crveni karton. Dakle zuti dodje nesto kao 2min, samo bez 2min

Problem je sto se na ovom prvenstvo koristio i dosta kasnije, kako si i sam to napisao. Debilizam na ntu. Jesu li i tu nesto mijenjali u pravilima ili ne, nemam pojma. Ali da je debilno - je. I to poprilicno.

Zuti jos dobro dodje da se klupa upozori. Kasnije mozes cak i iskljucenja igracima/trenerima davati koji su na klupi, pa cak i crveni karton.
Mileni je offline   Reply With Quote