Citiraj:
Autor dh41400
I dan danas, nakon skoro 2g još uvijek ostaje isti problem ... korisnik nabavi sva moguća hlađenja, blokove, radijatore, bijesan OC HW, te ispolira sve skupa i onda ga i dalje koči žvaka ispod IHS-a.
Kao da nije dovoljno što Intel ionako precijenjuje svoje proceve, već mora i ovako kočiti svoje high-end proizvode i nervirati nemali broj korisnika.
Osobno, držim UV-anog hazzvela na stock hladnjaku i to zaista radi dobro, tiho, hladno i prije svega bez puno petljanja.
Nije to više Sandy da se isplati zasukati rukave zbog ogromnih OC performansi ... jednostavno je sve otišlo u drugom smjeru :/
Btw kako se taj M.2 ponaša u svakodnevnom radu ... npr stabilnost pri prijelasku iz "standby/hibernate" stanja u "Armed and ready" stanje ?
|
Nisam imao nikakvih problema, ni najmanjih. Komp se digne toliko brzo da se monitor jedva stigne upaliti, bez obzira radilo se o normalnom bootu, standby return ili hibernaciji.
Prije ovog K(akaovca) imao sam i5 760 i potpuno mogu popratiti tvoje razmišljanje. i5 760 je na ITX ploči s 4 faze sa 2.8GHz stock skakao na 1GHz veći takt uz 1.2V i to bez problema za testiranja. Uz Tualatin celerona i dothana 740 on mi ostaje u sjećanju kao super proc.
Ni q6600 nije bio loš, ali brate što je cuclao da dođe na 3.8GHz i još mi je spalio ploču. Nisam ja kriv, on je
Sad dobijem odmah 4.4GHz out of the box i ako dobijem još 600MHz iz nečeg što bi kakti trebao biti super OC proc onda mogu biti presretan.
Za Haswelle sam pratio da imaju problema s termalnim povezivanjem IHS-a i silikona, ali zar to nije kakti riješeno na devil canyonu? Svejedno koriste pastu umjesto lema? Pitam jer ako se radi o lemu onda mi se ne isplati zajebavat jer ću ga 99% strgat. Koliko sam gledao po netu, imaju pastu pa zato i razmišljam u tom smjeru.
--
I ja ovog 4790K držim UV-anog u ovom vodenjača setupu na "stock" tj. turbo frekvenciji od 4.4GHz i to tak da se pumpa i ventovi pale slijedno ovisno o temperaturi procesora. Rezultat: trenutno u idle niti jedan vent ne radi, temperature jezgri su oko 40°C. Kad se malo optereti onda se prvo pali 180ka na 500 RPM, nakon sljedećih 5°C se pali jedan 120mm na 800RPM, te nakon sljedećih 5°C se pali drugi 120mm na 800RPM. Dakle do 60°C cca imam apsolutnu tišinu. Nakon 65°C i brzina pumpe se povećava.
Ta mogućnost podešavanja ventilatora u UEFI/BIOS-u je odlično napravljena.