View Single Post
Staro 29.01.2015., 20:07   #4313
explorer 4
Premium

explorer 4's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ni kriv ni dužan sam postao vlasnikom samsunga s5 mini... uređaj je (očekivano) razočarenje i sada sam tek vidio da košta preko 3k kn u slobodnoj prodaji (inače ne bi ni pisao ovaj post iskreno, mislio sam da košta 1k majke mi).

god help us all

dakle ukratko, upoznat sa svim čarima samsung divajsovima koje ne volim, a koji su već opjevani od strane nepoznatog pjesnika na ovom threadu gdje je simpatično smrzavanje, lag i restartanje... ono što sam u dva dana uspio uočiti:

- smart stay iliti onaj fičr da se ekran ne gasi dok se gleda u njega jednostavno ne radi u uvjetima osrednjeg do jakog osvjetljenja, ergo useless
- čitač prsta je čista smijurija... nakon valjda 50 prolaska prstom nisam uspio završiti wizard
- nisam probao, ali mi kolega veli da heartbeat senzor isto ne valja
- amoled mi nije sjeo nikada, sada sam se uvjerio da je prenaporan
- kompletan softver je prokleto prešaren
- očišćen od t-com i samsung govnarija (dakle maknuti su svi appovi koji se mogu maknuti), dignut ofišl 4.4.2 android, čisti boot guta skoro 700mb ram-a ne radeći apsolutno ništa nakon boot-a (nema sim-a) + lag u radu je onak maltene redovit i primjetljiv
- ajde ova pozadina gumirana je malo bolja od plastike, ali plastični "kromirani" rub i nedostatak mase baš odaje neozbiljnost izrade

uglavnom totalno razočarenje... jedino pozitivno je što radi i što ima oke kameru.
Postavke>zaslon>način rada>profesionalna fotografija ili film, stavi nešto od toga. Vidjet ćeš da zaslon nije tako loš.

Ne znam zašto si ovako popljuvao mobitel. Jest da je skup i neisplativ, ali nije smeće.
Kamera je solidna, baterija odlična, vidljivost ekrana na suncu i sam ekran su vrlo dobri, performanse u igrama solidne, ima IR blaster, vodootporan a ima sve priključke otvorene, glasan zvučnik itd.

explorer 4 je offline