Znam da je Spartan kodno ime, kao sto znam da se vjerojatno nece zvati IE na kraju. To je u krajnju ruku i mudar potez, jer unatoc tome sto su IE sredili da radi kako spada, samo ime odbija dosta korisnika da isti uopce isproba.
Ali su doveli dosta ekipe iz Opere. Cak i tog glavnog programera. A nisu ih doveli da bi dobili novi IE sa drugim imenom. Ocekujem da barem neke korisne funkcije stare Opere ubace u IE (barem window management, sessionse, tab stacking, site preferences...). A vjerojatno ce tu biti i nekih iznenadjenja, tj. novotarija.
Znam i za Otter, isprobao sam ga. Ali veliku vecinu vremena provodim na OS X-u unazad par godina, to mi je postala glavna platforma. Windowsi su tu jos radi .NET-a, osim toga ih ne koristim. Linux je pak za dusu i sto sam morao silom prilika isti malo bolje prouciti.
Sto se tice flasha, ja ga nemam vec godinu i pol ni instalirana. Niti ga zelim vidjeti.
Recimo ova extenzija mi daje najbolje moguce iskustvo na jubitou. Ima ih dosta za razne browsere, ali ovu gore sam koristio na Safariu cak i kad nisam uopce koristio Safari jer je bio teze smece. Najbolja html5 extenzija za jubito ikad. Sa safari 8 je prestala raditi jer je google automatski prebacio Safari 8 na html5, a flash nisi mogao ni omoguciti. Barem ne da radi kako je prije radio. No promjenom user agenta preko terminala na safari7 sve bi radilo kao i prije.
Nadam se samo da ekipa nece odustati od ovog Vivaldia. Jer od kad su 'ubili' Operu presto, koristim sve i svasta. Od Opere Next, FF, pa do Safaria. Ni sa jednim nisam zadovoljan. Najbolji mi je jos Safari, ali zoomiranje na web stranicama ne pamti (idiotizam na ntu), i nije cross platform. Samim time mi otpada iz utrke...