View Single Post
Staro 28.01.2015., 16:47   #556
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Posto mi je uskoro rodjeni dan, moja bolja polovica me pocastila jednom "igrackom" a to je OLYMPUS FIIO 2-E10K

i finalni look :

Uredaj dolazi spakiran u kutiji, na kojoj imate "grebalicu" koju ogrebete i na fiio stranici provjerite dali je proizvod genuine. Uz e10k dobijete usb kabl i gumene stopice da se isti ne klize. S prednje strane ima utor za sluske, bass on/off switch kao i volume knob za izlaz za sluke kojim takoder palite uredaj. Uredaj je napravljen od crnog aluminija i ima neki premium finish, relativno je tezak i zavrsna obrada je odlicna. Od iza se nalazi usb utor preko kojeg se e10k povezuje s pc-jem, digital coaxial RCA SPDIF i line out utor za zvucnike po zelji. Volume knob regulira izlaz za sluske dok preko winsa regulirate zvuk i lineouta i sluski . Jedino sto mi se ne svidja je to da lineout i headphone izlaz rade simultano umjesto da headphone utor "gasi" line out nakon ustekavanja no sto je tu je, ovo je ionako headphone amp, tako da ako mislite raspaliti mjuzu preko sluski zvucnike morate gasiti jer ce svirati na max . Nemojte se zavarati, na zvucnicima ovaj malac itekako pokazuje zube i zvuk je odlican. Nakon skidanja drivera, uslijedilo je inicijalno paljenje, gdje okretanjem knoba sa off na 1 se cuje klik i pali se plava ledica . Uredaj sam za sad testirao u kombinacija sa pioneer SE-M390 i mp3 320kbs jer mi je to(320kbps) jedino na poslu bilo dostupno. Zvuk je malo rec savrsen.Naspram onboard asusove je miljama dalje i u rangu sa phoebus xonar sto se zvucnika tice, sto se sluski tice, jos i bolji. Visoki tonovi cisti, srednji dovoljno izrazeni, dok je bass pun i dubok ( inace susam trance i ostali el. glazbu ostalo u naletima) . Gain nisam ni probao jer vec slusanje sa preko 5 od mogucih 8 na knobu nije ugodno za usi jer je pre preglasno, barem u kombinaciji sa pioneer SE-M390, sa phillipsovim sluskama mogu pojacati do kraja skoro i onda je taman. Cijena uredaja iznosi cca 600tinjak kuna na amazonu i nije mala, ali u odnosu na integriranu zvucnu i ostale PCI kartice, ovaj malac im parira 1/1. Za sada sam zadovoljan, ako imate kakvih pitanja,slobodno pitajte

Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 28.01.2015. u 16:56.
JuiceBox je offline   Reply With Quote