N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Autor CsH_58
Super, hvala!
Znači sada službeno.. treba mi neki Ultrabook ili poslovna serija, sa dobrim ekranom (dobar kut gledanja i pozadinsko osvjetljenje koje ne probija) i performansama (da vrti par virtualki), pod garancijom (nebitno njuškalo ili trgovina)..
Gledao sam Lenovo Carbon X1 i t440s, ali po recenzijama vidim da ne hvale ekran ni tipkovnicu pa sam odustao.. ima netko kakav prijedlog?
Da, sve to do 6000 kn naravno
EDIT: istražujem cijeli dan i ne mogu vjerovat da nema niti jedan notebook u tom cijenovnom rangu koji zadovoljava moje potrebe.. uzeo bi Lenovo T440s ali je rizik da ne dobijem LG panel koji je katastrofa.. HP Elite 850 G1 TN matrica, isto ne hvale.. X1 Carbon ekran OK, tastatura užas..
|
Kod nas u tom budjetu tesko. Pecaj aukcije na ebayu a prije nego krenes sa kupovinom pitaj selere koji ekran je unutra. Isto tak dogovori da ove s njuskala uzivo pogledat.
Backlight bleed ti nitko nemoze garantirat na istom modelu panela moze ohoho varirat.
Neznam na koje si ti ekrane naviknuo, ali fhd tn-a se netreba nuzno plasiti. Istina da ips imaju bolje kuteve gledanja, ali oni za sobom povlace i veci backlight bleed. Na netu sam se nacital svakakvih komentara da su ovi i oni ekrani ovakav i onakav odron, a realno situacija nije bas toliko katastrofalna.
Ako te malo debljina ne bi smetala ima na ebaju neki austrijanac koji prodaje e6440 sa hd+ ekranom. 3g onsite jamstva, a i5m ipak ima vise zubiju od bilo kojeg u procesor + mogucnost nadogradnje na quad, danas ili sutra, msata slot, optika koju mos mjenjat za jos jedan disk.
Laptopi su igra kompromisa, odluci koji te najmanje smetaju i onda nastavi. Ja osobno debljinu prvu otpisem, jer onda imas odma jaci cpu, stane vise diskova i opcenito je lap bolja investicija na duge staze.
Necu sad ispast cudak, al na laptopima mi nisu jasne potrebe za ekstra kutevima gledanja nikad bile...
i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 27.01.2015. u 01:51.
|