View Single Post
Staro 27.01.2015., 01:15   #249
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Perki Pregled postova
Tebi je to dobro? Imao sam gotovo isti model, druga boja i drukčiji dizajn ručke, ali isti princip. To je apsolutno najveća grozota od usisavača koju sam ikad imao (ili moji roditelji) unazad 30 godina.
Svo smeće se koncentrira oko filtera, krupno se zalijepi na mrežici, sitno prođe na filter. U kutiju padne jedino što ne može više stat gore. Pražnjenje je zato muka ježova, nije da se samo istrese kutija. Treba prvo počistit sa mrežice, skinut mrežicu, (naravno da se filter zaglavi u mrežici), otrest sa filtera, očetkat filter, pa još malo otrest, pa još malo očetkat, itd. (ona četkica je za k , treba nešto veće) i onda ga još i oprat. Ispadne jako prljav posao, mora se to vani negdje radit jer bude prašine i smeća po svuda. Nije mi jasno kako je tako glup sistem uopće prošao u proizvodnju. Ne da nema nikakve prednosti pred usisivačima sa vrećicom već je korak unazad.

S druge strane, Philips (mislim i Gorenje isto) ima drukčiji sistem, separacija zraka i smeća se odvija po sličnom (ili je to isti?) principu kao na onom imagine-ovom videu sa stožcem. Samo manji dio prašine uopće dođe do filtera (plosnati, ispred motora) tako da se stvarno samo istrese smeće u kantu, a filter se treba oprat tek svaka dva-tri mjeseca.
Ja ne radim drame od pražnjenja usisavača. Izvadim posudu, kliknem i ona se otvori te smeće ispadne. Skinem mrežicu i isperem ju. Skinem filter i otuširam ga tušem. Nikakvog zaglavljivanja nema.. Mrežica je odmah suha i stavim ju nazad u usisivač s drugim filterom koji sam dobio s usisavačem. Ne znam za tebe, al ja sam sposoban ispraznit posudu u wc školjku bez da zaserem cijelu kupaonu.
Možda ima drugačijih modela, ne znam. Usisavač obavlja svoj posao odlično, pražnjenje je jednostavno, ja zadovoljan. Prostor za prašinu se nalazi oko filtera, ne znam gdje bi drugdje trebao bit. Za 499 kn je odličan. Barem meni.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F