Citiraj:
Autor 1v@n
Kupuješ prvi aparat i već bi na 60D i 70D ?
Zato jer ti je neki "profesionalac" to rekao ili imidž, zato da imaš što pokazati? (očito ovo drugo čim ti dodatni EVF izgleda smiješno).
Tijela su potrošna roba, objektivi ostaju. Bacaš lovu na nešto gdje ćeš koristiti 2% mogućnosti.
Uostalom, tvoja lova, tvoj problem...domaći mentalitet je takav, za drugog da vidi 
|
Dalo bi se nešta o domaćem mentalitetu. Čovjek je napisao 700D vs 60d - dvije različite serije i segmenta.
Inače moj prvi je 70D sa dobrim razlozima tako da ne vidim zašto bi itko kretao od recimo od nize serije pod uvjetom da si to moze priustit i da mu treba.
A sad da se vratimo na orginalno pitanje što je bolje od navedenog.
Prvo nikon vs canon (znam samo ovo dvoje i piso sam prije).
Pogledati reviewove ima u usporedbi na jutubu zgodan test

.
700D ili 60D - novo vs polovno i s druge strane mislim da je razlika u tijelima u dostupnosti kontrola (ako zanemarimo čip).
Pitanje je: što tebi treba? Prvo si pogledaj šta ti više paše nikon ili canon. pogledaj na youtubu imaš mislim 5300 vs 700d ili 650d.
Al u jednom se moram sa 1v@anom složit: ako ti je svejedno i imaš limit od 4.5k mozda da pokusas izvuc dobar kit (objektiv plus tijelo).
Mislim kit objektivi nisu neka sreća al opet s druge strane imaš mozda do 4.5 neki 1200d sa dva objektiva ili jednim koji pokriva više od 55 što je nekom tko ne trazi puno mozda i bolje od skupljeg tijela sa jednim objektivom.
Ovisi koliko misliš kasnije investirat, a računaj da u DSLR svijetu to dolazi pod obavezno

.
I imaj na umu još jednu stvar: zašto misliš koristiti slike, tj. koliko ti skuplje tijelo u stvarnosti treba.
Recimo zašto je meni prvi 70D, imao sam prilike radit sa 600D i 650D. Naspram njih ovdje su mi 2 kotačića, drugi display, sve kontrole izvučene na tijelu .... preporod. Znam neke ljude kojima je i 600D previše, prebace ga na auto mode i ne diraju postavke niti znaju što be iso, a kamoli drugi modovi i postavke....
Tako da ti znaš što ti treba i što planiraš u budućnosti radit sa DSLR.om

.
Glede objektiva: ove 600 tke su obje imale 18-55 i tih 55 mi je bilo prekratko, sad sam na 18-135 što mi je ugodnije tak da velim .... sve su to subjektivne potrebe.