Dodatak mojoj recenziji MK808B Plus:
Danas sam primio lemilicu u ruke i odlucio isprobati primitivni antena fix radi boljeg prijema signala s udaljenog rutera.
I mogu reci da mi je uspio eksperiment!

Dakle, najprije sam lagano srafcigerom otvorio stick pazeci da pri tome ne polomim jos koji port.
Zatim sam lemilicom odlemio zicu koja glumi antenu. Stvarno glumi jer je prijem prilicno slab ako ruter nije u istoj sobi.
Nakon toga uzeo sam utp kabel, rastvorio ga te izvadio jednu zicu odnosno pola para jedne parice. Duzina zice je tocno 12 cm. Zatim sam skalpelom na jednoj strani skinuo 3 mm izolacije, pa sam dalje ostavio kojih 2.5 cm izolacije za slucaj da mi se zica negdje ne spoji na maticnoj ploci i ne napravi kursljus. Ostatak izolacije do kraja sam skinuo.
Onih 3mm sam zalemio direktno na ANT pin na maticnoj plocici. GND nisam dirao, ostao je prazan. Sa strane sam izbusio malu rupicu sa aku busilicom kroz koji sam provukao zicu van.
Voila! I to je to!
Spojio sve kabele, ukljucio, odabrao mrezu od udaljenog rutera (2 zida, 6m) i pustio najprije wifi analyzer.
Dobio sam istih 64 dBm kao i prije ali... kad sam pustio speedtest umjesto prijasnjih 0.6 Mbps dobio sam stabilnih 2 Mbps brzine prijenosa. (Radi se o lokalnoj wifi mrezi koja po defaultu nudi 2 Mbps).
Dakle, uspio sam potvrditi da antena fix radi i poboljsava brzinu prijenosa!
Posao nije kompliciran, ja sam lemilicom nisam radio vise od 20 godina i nije mi bio nikakav problem.
Eto, kome treba nek se hapi posla!

BTW, probao sam se spojiti na wifi mrezu i bez spojene antene. Na obliznji ruter spojio se bez problema a udaljeni je bio slab prijem. Pa se sad pitam what's the point od ove antene koja dolazi u sticku...