Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 26.01.2015., 16:44   #7360
Zero_X
Registered User

Zero_X's Avatar

Datum registracije: Aug 2011
-Imam indentičan Bandridge kabel kojeg si linkao samo duljine od 1m također kupljen u hgspotu, kabel je OK kvalitete i definitivno bolji izbor od ovog najjeftinijeg kojeg koristiš.

-Kao što su ti dečki prije rekli zvukovno nećeš čuti nikakvu razliku, no postoji razlog zašto ipak kupiti bolji kvalitetniji kabel. Naime ti jeftiniji audio kabeli su često loše ili nikako oklopljeni pa u pojačalo unašaju razne interferencije tj. šumove i često 50hz brumm (zujanje) koje se može čuti ako odvineš pojačalo na "prazno" do max..,

-Imam punu kutiju tih jeftinih kablova koje sam testirao i usporedio sa skupljim kablovima, što se zvuka tiče nema neke bitnije čujne razlike kada se međusobno spajaju audio uređaji na jeftinija "entry level" pojačala - no jedna stvar je uvijek bila zajednička kod tih jeftinih kablova: uvijek pojačani šum i zujanje što nije bio slučaj kod boljih kablova. Ti šumovi nisu toliko izraženi na niskim glasnoćama, no ipak treba u audio sustavima težiti što čišćem zvuku

-Dakle ti jeftini kablovi od vrijednosti par kuna se doslovno ponašaju kao antene, pogotovo ako je u pitanju dugačak kabel (5m) stoga nečeš pogriješiti ako kupiš bolji kabel iako imaš samo običnu liniju. Kao što sam rekao ovaj Bandridge je OK i ne moraš kupovati ništa bolje.

Zadnje izmijenjeno od: Zero_X. 26.01.2015. u 17:50.
Zero_X je offline   Reply With Quote