View Single Post
Staro 25.01.2015., 21:26   #4058
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Onda u čemu je kvaka ako dual sim nije neophodan a hrvati su kupovali kineske mobitele po 280 komada dnevno a ova tema je najbrže rastuća tema ikad, kako si naveo

Zašto kupci nisu ostali vezani uz Sony, Samsung, LG i iPhone? Zašto su i španjolci, rusi, talijani isto tako poharali kineske trgovine? Ako je riječ možda o nedostatku prave ponude u klasi od 800-1500 Kn, zašto takva ponuda nije postojala? Tehnički problemi?
Kvaka je u tome da nude, ili su nudili puno za ulozeni novac. Kad sam uzeo prvog Kineza (10/2013) imao je dual sim mada mi to uopce nije bilo potrebno. Napisao sam "nudili" jer se pojavljuje sve vise "ostalih" proizvodjaca s modelima pristupacne cijene i performansi sasvim dovoljnih prosjecnom korisniku (SD 200/400). Kad se tome pridoda puno jednostavnije rjesavanje jamstva i trenutni tecaj dolara, to dovodi u pitanje isplativost kupnje nekog skupljeg Kineza.
Da se razumijemo, i sad imam Kineza (Mi3), no kupio sam ga kad je bio cca 1600kn (Mobicity), a za tu lovu sad nema teorije da dobijem performansama slicnog Kineza, cak ni taj isti Mi3 sad nije moguce polovni naci ispod 1700-1800kn (o novom da i ne pricam) a tu je opet jamstvo upitno. Dok se G2 npr nadje bez problema za tu cijenu s pravim jamstvom.
Netko je napisao par stranica prije da Kinezi nece previse korigirati cijene. Mislim da ce ipak morati, jer na zalost cijene svojih mobitela primarno vezu za dolar. Samo jedan primjer, 180 dolara sam platio mobitel 10/2013 po tecaju cca 5.5. Sad je tecaj skoro 7. Kad se tu pridoda i PDV koji je automatski visi, razlika je preko 300 kn, sto nije zanemarivo...

Zadnje izmijenjeno od: Wuchko. 25.01.2015. u 21:43.
Wuchko je offline