View Single Post
Staro 25.01.2015., 15:09   #4047
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Ja iz ovoga mogu iščitati još nešto - reklamirao si u godinu i pol dana čak 3 skupa ne-kineska mobilna uređaja što je prilično katastrofičan podatak.
Statistički podatak. Meni se uglavnom pokvari svaki četvrti mobilni uređaj. Katastrofom bi to nazvao da sam kupovao flagship bez ikakve garancije Ovako je to daleko od katastrofe.
Ni jedan uređaj nije imun od kvara, pa je u slučaju istog vrlo korisno imati važeće jamstvo.

A druga stvar je da pazim mobitele. To potvrđuju i kupci svih mojih mobitela Jednako sam pazio na Xperiju Z i na Jiayu G4C kad sam ga imao To što rikne, rikne, šta bi ja trebao. Spakiram ga i pošaljem u servis sa dokumentacijom ili odnesem u obližnji dućan/centar.

Citiraj:
Slabo sam upoznat s pretplatama (stvarno) i promotivnim akcijama teleoperatera ali vidim da se može i zaraditi na ugovorima
prvi primjer: lik je zaradio 1750 Kn
drugi primjer: lik je zaradio 1781 Kn

Je li moguće da su stavili preko 1500 Kn u džep kako pišeš ili je stvarnost nešto ružnija?
Ako netko već ima mobitel koji mu je dostatan, npr ima Xperiju Z. Produljuje ugovor koji je 199kn mjesečno (toliko troši i toliko mu treba), kupuje mob za 219kn i prodaje ga za 2000kn. Dakle, postoji neka matematika koja toj osobi odgovara i gdje se tih 1781kn uklapa.
Druga je stvar što je tebi ta matematika neshvatljiva i nepoznata.

Situacija je vrlo jednostavna. Ljudi su kupili uređaj na produljenje pretplate za iznose koje sam napisao. Računi su pravovaljani u centrima/dućanima gdje su kupljeni, zajedno sa IMEI brojevima.

Stvarnost je da je SVE legalno i čisto. A u razloge prodavanja uređaja ne ulazim niti me zanima. Ono što mene zanima je bila cijena koju sam pristao platiti na novi zapakirani uređaj sa 24 mjesečnim važećim jamstvom unutar HR. Koje, ako zapne kod servisa, tu je Sony, LG, HTC ili već netko preko Facebooka da pomogne. Meni nije trebalo srećom jer nemam loša iskustva sa Agramom

I pogledaj samo malo na njuškalu zalagaonice. Pune novih zapakiranih mobitela. Račun iz T-Coma, ime i prezime pretplatnika na računu, mobitel kupljen za 98 kn uz produljene pretplate, popust za +bodove - trajni nalog - vjernost operateru - blablabla... zašto oni prodaju te mobitele zalagaonici?

Citiraj:
Zašto bi uopće netko kupovao mobitel iz Kine i zašto bi ih kinezi proizvodili?
Po novom tečaju dolara, za mobitele skuplje od 180 USD, i ja se pitam zašto bi ih netko kupovao.
Fulao si poantu oliti mašio si ceo fudbal. Kolegi sam referirao PREDNOSTI kupovine mobitela u HR i da nisu SVI švercani kako on misli ili nedajbože ukradeni u kakvom skladištu ili da se sa HR 24-mjesečnim garancijama može brisat dupe jer su servisi lopovi bikaz ko hebe nas potrošaće. Samo zato jer je iznio pretpostavke koje sam ja oborio konkretnim primjerom. Ništa drugo.

Da se opet ovo ne rastegne, nemam ništa protiv kupnje kineza do 1000-1200kn, tu nemaju konkurencije. Ali dati za Coolpad F1 ili Lenovo A806 1600kn (ova dva su SAMO PRIMJER, da se opet neko ne digne na zadnje noge ) iz Kine uz nekakav novi mobitel čak i iz više klase od 1800kn u HR je po meni... čudno i vrlo vrlo mazohistički nastrojeno prema vlastitom novčaniku. No opet, ako to sponzorira netko drugi, onda nevermind

jasnije?

@defang
nisam ni skužio da imaš review tnx

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 25.01.2015. u 15:16.
Brko je offline