View Single Post
Staro 24.01.2015., 22:31   #5874
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Zavojnice, sve kondiće za pločicu te općenito sve do čega sam mogao doprijeti. Naravno, ne lijevaš ljepilo kao iz kante nego pažljivo fiksiraš dijelove za pločicu te one koji su blizu jedan drugog međusobno. Općenito sve kaj ti izgleda klimavo.
Ne stavljaš nikako ljepilo na tranzistore, ja sam i dodatno zaljepio hladnjake za pločicu makar to možda nije nužno. Nije baš jednostavno ako želiš uredno odraditi. potrebno je sve raskopati i izvaditi iz kućišta napajanja, ali može se.
Moram napomenuti da je nakon toga temperatura u napajanju skočila za 3 stupnja (mjereno termalnom diodom) no buka ventilatora mi se čini ista. Buku ne mogu provjeriti jer imam analogni Radioshack SPL meter koji uopće ne registrira tako nisku buku.

Kaj se tiče patrona za vrući pištolj, nikako ne uzimati no nejm čajna produkt, čak ni Bauhaus, Pevec ili brandove koji su u vlasništvu velikih trgovačkih lanaca.
Uvijek raditi sa haj kvaliti kao Bosch, Pattex i slično. Razlika u cijeni nije zanemariva, ali ne treba velika količina pa je bolje potrošiti malo više nego da ljepilo usljed zagrijavanja uređaja u radu poslije otpadne.
Što se samih pištolja tiče, onaj tko ima pristupa pro uređajima, neka promijeni diznu na manju, lakše je manipulirati sa manjom količinom ljepila koje kroz nju izlazi.

Zadnje izmijenjeno od: lobo64. 24.01.2015. u 22:41. Razlog: dodavanje
lobo64 je offline   Reply With Quote