Imam jedan problem sa postojećom matičnom pa mi treba par pametnih glava što dalje raditi
Prije malo manje od 2 godine sam uzeo konfu iz siga, ali je pred par mjeseca matična
(ASrock B75M-GL R2.0) počela za**bavati, na način da je sata3 port ponekad jednostavno nestao
(slika), da bi se nakon par rebootova pojavio i disk dalje najnormalnije radio.
Nakon što sam eliminirao disk, power i SATA kabel kao moguće uzroke, poslao sam matičnu na reklamaciju, i za par dana mi doma stigla nova (naravno isti model), i sad nakon par mjeseci opet ista stvar unazad tjedan-dva - samo ovaj put je sata2 port u pitanju. Do isteka garancije mi je ostalo još koja 3 tjedna, pa bih još jednom mogao poslati eventualno. Ovako kako je sad ne mogu ostaviti mašinu, još će mi na kraju spaliti nešto.
Što bi mi bila najbolja opcija dalje, riješiti se postojeće matične pa uzeti neku drugu, ili gurati sa povratom iz servisa?
Ako bi uzimao novu matičnu, ne mislim uopće clockati postojeći i5-3470, i poželjno je da ima barem jedan PCI slot zbog TV kartice. Preferiram uzimati iz Uzi shopa, iz svima ovdje poznatih razloga.