Citiraj:
Originally posted by Veki-os A zato ima garancija
|
Dobro, nit' je pitanje ekonomije, ni preferiteta, ali buduci da imam
3 Plextora od kojih trenutno 3x SCSI i jedna je ext. przilica, a proslo mi je, ohoho kroz ruke....
Ext. modeli su zbilja posebni i tako su dobro skopljeni (barem SCSI) da kad ih otvoris jednostavno ni trun prasine se nemoze prosvercati unutra. Transport i ladica su vidno iznad klase, no po pitanju citanja, stvarno nikad nisu bili neko cudo naspram drugih modela. Ako je nesto bilo necitljivo, jednako je bilo necitljivo Plextoru kao i drugim modelima. Stavise, bolje sam rezultate imao sa Teac-om i posebno Pioneer-om.
Obicno je bio prvak u brzini transfera i snimanja, ali kao sto mozes vidjeti, vise i nije obavezno tako.
1400kn kupuje recimo ovog
externog ljepotana koji je jedan od najbrzih snimaca trenutno a kosta - cak ako se i ne potrudis previse traziti najbolju cijenu - manje od 700kn.
Dobivas super snimac + DVD-RAM i za ostatak novca mozes kupiti jos jedan interni DVD recorder + jos ti ostane za DVD-R i DVD-RAM
medij
Dal jedan Plextor vredi vise od ovog tandema?
Druga stvar je kvaliteta.
Dat cu primjer.
Od ranih 80-ih kad sam kupio prvu SCSI Toshibu 1x Rom Drive,tada caricu po kvaliteti citanja. Ubrzo se pojavio stroj koji je postao standard, te je radio bas na svakom glazbenom stroju sa SCSI suceljem koji je imao svoju biblioteku zvukova na CD-u.
Imaj na umu da su to proprietary formati koji su daleko teze citljivi od klasicnog ISO-aluka za PC. Model koji je usao u legendu je bio
externi Apple CD300, unutra je bio Panasonic
Panasonic je postao standard za pojam kompatibilnosti medju tim uredjajima i ubrzo je svaki proizvodjac davao za svoj instrument garanciju da radi sa Panasonicom 100%
Imao sam dosta Plextora i ni jedan nije tako stabilno radio kao Panasonjara, LG se fukara sa Hitachi-em, a za RAM modele kao sto sam vec spomenuo, ostavlja samog ćaću Panasonica.
Kad sam prvi put saznamo da je LG prihvatio RAM, odma je bilo jasno i tko je donator organa.
Provrti sve Mac i Sampler forume i naci ces da je Panasonic naj preporuceniji drive jos od 80-ih.
Bas zbog toga, sve vise RAM modela dobiva nagrade za kvalitetu i
cak osvaja pohvale za brzinu.
Briga mene sto je on LG ili Fadil Bečej kad je unutra prava stvar
Ako ti priznaju ovu cijenu te mozes birati sto hoces, ja bih na tvome mjestu uzeo ext. LG-a .