View Single Post
Staro 22.01.2015., 14:54   #3
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
ne znam kako dobiti VA potrosnju. na stranu sto meni pise na napajanju toliko V i toliko A, znas i sam da to - pise. no sutra cu ponijeti wattmetar sto mjeri snagu iz gradske mreze, pa sve puknut sto je na letvi i vidjet koliko vuce wata.

nego, pogledao sada u par tema tu sto sam nasao, nista konkretno nisam nasao osim sto znam . APC preporuka, APC jako skup . sto jaci snagom, sto UPS daje duze vremena struje. isto sto si ti rekao za green, da ispod neke manje snage treba riknati postavke itd......

no, sada mogu odgovoriti na ispade mreze.

kako kada. takav je polozaj da su stvarno rijetki ispadi jer je rijec o poprilicno velikom kvartu u sisku, no nije cjepljeno protiv ispada jer bas prosli tjedan je bilo bez struje nekih 45 minuta (valjda nekakvi radovi, HEP). inace, posto je rijec o kvartu, o prostoru unutar zgrade, naponi nebi smjeli plesati niti biti ispada.

dok sto se tice autonomije, znas i sam - sto duze, to bolje. ali kako rekoh, pogledam ja sutra koliko tocno cucla sva oprema sto je neophodna za rad u regular radu, koliko kad zalaufam komp pa javim.

i Nikky, moram pitati.
zasto preporuka za Eaton koji je po specifikaciji slabiji od Opti-UPSa koji je 1500VA / 900W, Eaton 1000 / 600? ok, C-Lion jest jaci, ali i skuplji za +300 kuna, a znas i sam kako se udruge financiraju..... nikako. tako da je 100 kuna razlika, tesko da bi isli na 1500 kuna za UPS . nije do mene, razumijem ja da ne mozes dobit autonomiju sa jednostavno slabijim UPS-om, no nekakvu sredinu naci koja zadovoljava opet da nije skupo/skuplje, a da drzi.

i da, jel se moze negdje naci izracun ili zna netko ovako brojku koja govori koliko moze UPS davati vremenski za tipa 100W ukupne potrosnje uredaja koji idu preko njega?

recimo, za ovaj od 900W (jer kazem, on mi je nekako dovoljno jak, a tih 1200 kuna je recimo max sto bi se islo), svi potrosaci jedu 100W iz uticnice, koliko vremenski UPS moze hraniti potrosace?

Burko je offline   Reply With Quote