View Single Post
Staro 07.09.2005., 09:25   #14
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by Chuby
nisam jos kupio vrazje zvucnike jer nisam imao vremena, hmmm problem JE u tom sto ih nigdje nemozes cut (mislim u ducanu) s druge strane u tih 400 kn ulaze driveri, skretnice, kutije, kablovi, pojacalo, ambalaza, rabat i 100 drugih stvari tak da je malo labavo pricat o kvaliteti
inace ja sam odustao od trazenja neceg sto ce svirat kak se meni svida jer sam jednom prilikom zapeo za krasne male monitore (aktivni 2 way) koji su mi tako divno svirali. i bas kad sam pomislio da nisu mozda bas tako skupi......... upisao sam ime u google i zakljucio da cak ni Sony nije tako los s obzirom na cijenu
zvucnici su bili Harbeth, izgldaju ruzno malo i bespomocno, cak i smijesno zbog malih dimenzija, ali sviraju........
jednom bi volio cut nesto ovakvo u vrhunskoj izvedbi, cisto iz znatizelje
smrc cak ni puno mjesta ne zauzimaju

Gle, ako si entuzijastičan oko tih stvari, ništa ti neće biti preskupo i ulaskom u te krugove uvijek možeš profitirati sa polovnim a kvalitetnim stvarima.

Ni Sony nije loš izbor za početak - sigurno puno bolji od bilo kojeg PC rješenja!

A što se tiče ovih horni - baš smo u nedjelju mi sa audiofil.net-a išli u posjet jednom starom audiofilu koji je život posvetio tome i i mali priliku čuti te horne u vrhunskom setupu. Amplifikacija je bila custom-made monoblokovi sa lampama, Krklecova izrada prema Audio Note shemi, Audio Note CD transport i Audio Note DAC.

Kako to svira? Bez ekstrema - nema visokih niti ima basa s obzirom da se radi o širokopojasnim jedinicama (zato nema skretnice). Ipak treba napomenuti da se bas u dobroj mjeri ipak razvije do određene lokacije u prostoriji zbog transmisijskog kanala unutar konstrukcije sa 3 komore i ukupno 5 metara duljine. Vrlo mekano i romantično, za izrazitom rezolutnošću, timbralnom korektnošću i odličnom rekreacijom prostora.
Takve horne dobivaju snagu od 9W pojačala (2x9 W), jer zbog velike osjetljivosti, sve više od toga bi uništilo jedinice!

Dakle, vrlo impresivno, ali nije za svakoga. Ako nemaš audiofilskog iskustva, upitno je koliko bi te impresioniralo. Također takav sustav ne može podnijeti ništa što zahtjeva izuzetnu dinamiku, tranzijente i timing - zaboravi na elektroniku, rock, pop, metal itd.

Općenito, smatram da takvi audiofili previše toga žrtvuju da bi dobili taj mali odsječak perfektnosti u zvuku. Ja bih uvijek išao na klasični pristup sa tranzistorskim pojačalima i dinamičkim zvučnicima visoke kvalitete.

Primjer kojeg si dao je orginalno švedski projekt Jan Hedlunda, ali ga odnedavno uz dozvolu proizvode hrvatski Hornet Audio, uz neke svoje preinake.

Mi smo slušali drugi, potpuno novi model horne koji su osmislili u Hornetu, naziva Veliki. Cijena je oko 7 000 eura ako se ne varam.

www.hornet.hr

Na slici je upravo taj model u produkcijskoj fazi bez ugrađenog drivera.
Jango Fett je offline   Reply With Quote