View Single Post
Staro 20.01.2015., 21:06   #8
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Scimark FAQ:

"Are the SciMark kernels multithreaded?

No. SciMark 2.0 focuses on single-processor performance. Multithreaded kernels may be included in future versions.
"
Jos gore!

Citiraj:
Što se NAS-ova tiče, tu cijena hardvera još najmanje dolazi do izražaja, više naplaćuju ime i upotrebiljivost, zato
se po meni uvijek više isplati sam nešto složiti
Cuj, cinjenica je da ovo cudo koliko god imalo shrotan hardver, zahtijeva sramno malen napor za veliku komociju.

Treba ti doslovce 30 sekundi da ubacis diskove i pokrenes NAS i jos 5 minuta za osnovnu konfiguraciju.

Realno, da si vrlo ispraksiran i imas znanje, za sloziti takvu pricu (hardver + instalacija i konfiguracija sustava + konfiguracija mreze, shareova i ostalog) ti treba sasvim fini radni dan.

Uredjaj je zaista prekrcan svakakvim featureovima, bilo da zelis sloziti iSCSI target za tri klika ili podignuti TFTP server na portu po zelji, dignuti cloud prema vani ili jednostavno stisati ventilator jer ti je buka prevelika.

Vrijedi li to 1.500 kn? Iskreno, da, jer ti samu implementaciju tako slozenog stroja bilo koji sistem integrator, pa makar to bio i mali Perica iz haustora (koji gotovo sigurno to ne zna a i tesko bi pratio Google upute), naplatio barem duplo vise.

To sto je cinjenica kako 99% korisnika koji tovare p0rn na eksternu USB 3.0 ladicu to ne treba je drugi par rukava. Ovakav hardver, s druge strane, ce se i s priucenim informaticarom/hakerom u manjem uredu sjajno snaci!

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote