Odigrah i ja Metro LL...pa da nabacim koju riječ u vezi same igre.
Grafika fenomenalna ! Baš po mojem ukusu...inače igra je puno bolje optimizirana za razliku od prethodnog izdanja...glatko ide very high bez v-sync i ssao i nigdje nisam zamjetio znatnije opadanje fps-a...uredno se vrti na 50-60 fpsa tako da tu nemam niti jednu primjedbu.
Ali ono što sam zamijetio da je dosta toga pokupljeno iz drugih igara...npr...
Fall Out 3 - gljive, zamke sa špagama,postapokaliptična atmosfera
STALKER - zvuk radijacije,zvukovi gitare,atmosfera same igre,postapokaliptično okruženje u nekim dijelovima igre djeluje identično...
Wolfenstein - ne znam zašto ali me je igra podsjetila neodoljivo na legendarnog "Return to Castle Wolfenstein"...nazi ekipa,sisate curke,poneki nivo jako sličan po prohodu
Far Cry - heh...zadnja borba u D6 protiv ekipe sa štitovima...zaista me odmah podsjetilo na finiš kao iz Far Cray-a.
Što se tiče dužine igre sasvim zadovoljavajuće za jedan fps. Nisam baš u potpunosti pokontao priču i nekako mi radnja ne djeluje povezano...no nisam pročitao knjigu tak da ne mogu nešto konkretno komentirati.
Malo me zasmetala ona glupost sa malim crnim "dark oneom" ili što je već...prati te gdje god kreneš i to mi se nije svidjelo u zadnjim chapterima do samog kraja.
Uglavnom ovo je jako jako dobro i po meni je to igra no1 of 2013...a koliko vidim najavljen je nastavak u samoj igri...knjiga na kojoj piše Metro 2035...nestrpljivo ću isčekivat i taj naslov.