View Single Post
Staro 20.01.2015., 18:06   #243
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Malo sam prostundirao problematiku i stvar je slijedeca...

varijanta a)
- tip ponovno navrati s tim zapisnikom trazeci da ga netko potpise (posto nigdje ne pise tko zivi u stanu - ni na vratima, ni dolje na ulazu, bas me zanima od kud mu podaci s kojim bi popunio zapisnik);

varijanta b)
- na kucnu adresu dodje cestitka od minimalno 240kn, tocnije dodje obavijest o pokretanju prekrsajnog postupka, na kojoj sitnim slovima pise da se uplatom navedenog iznosa prijavljujem kao HRT pretplatnik (APP sistem) ;

- varijantu a naravno ne potpisem, niti dam ikakve podatke, u principu opet treba zalupiti vratima kontroloru pred nosom

- varijantu b se izignorira (ne plati se) i tada za otprilike godinu dana moze doci (a i ne mora) poziv za prekrsajni sud na kojem HRT mora dokazati da imam TV, a to naravno ne moze.
( jer: sam nisam prijavio TV, nisam ga pustio u stan na uvid i nisam potpisao prijavu ni zapisnik te mu nisam dao nikakve osobne podatke, a bome nisam ni platio kaznu od 240kn i time bio suglasan da me upisu kao pretplatnika).

Do ovrhe ne moze doci jer nisam zaveden kao pretplatnik.

Tko je vec zaveden kao pretplatnik a hoce se rijesiti haraca treba odjaviti tv putem njihovog obrasca i poslati ga na navedenu adresu (preporuceno i s povratnicom, te ovjerenog kod javnog biljeznika - cca 50kn).

Do odjave sve dugove treba podmiriti kako Hanzekovic ne bi sjeo sa ovrhom na racun.
Neki na obrascu krizaju dio gdje pise da se dopusta ovlastenim djelatnicima HRT-a kontrolu iznijetih cinjenica, dr. rijecima ulazak u dom (sto je protuustavno).
Nik je offline   Reply With Quote