Stigla nova serija po 6.
Još uvijek nisam našo vremena da spojim dimmer... A i čekao sam ga predugo da dođe i na kraju su uzeli krivog. Ne preporučujem pimami.hr. Ostale dimmere ću valjda uzet u Ellabu. Sad imam Vimar 14135 dok mi ne naruče i daju 14136.
E sad pitanje nevezano za LED.
Imam postavljena 1x36W T8 fluorescentna tijela u liniju jedan iza drugog. Imaju stare zujave prigušnice, a htio bi uzeti nove elektronske. Mogu li uzeti 2x36W i spojiti obje cijevi iako nisu u istom rasvjetnom tijelu? Nisam još gledao sheme kako to izgleda, znam samo da se miče starter. Također, postoji li kakva opcija za dimmanje T8 tuba, vidim da se CFL može dimmati.
Kad već gledam to zamijeniti, ima li nešto bolje za indirektnu rasvjetu? U manjoj sobi imam 12x36W fluo = whopping 432W + 5*35W halogenih (sada 5x5.3W LED) + 6x20W... Znači zasad 700W rasvjete.
Znači sada ovako izgleda (još nisu metnute LEDice), htio bi ovu gore indirektnu rasvjetu zamijeniti sa
toplijom prije svega, a i efikasnijom i dimmabilnom ako je moguće. Te fluo ne rade ultra često, al su super da osvijetle kad se kuha ili dugo uči... Postoji li LED traka koja bi davala dovoljno svjetla, (jednako kao i ovih 12x36W fluo) a da bude kvalitetna i dimmabilna?
Hvala.