View Single Post
Staro 19.01.2015., 14:31   #1036
ssarik
Terror Absolut!
Moj komp

ssarik's Avatar

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Nemam niti server niti obradjujem ogromne video fajlove ili 3D modele - i 32GB mi je naknap, odnosno, ne bih imao nista protiv jos 32GB.

To sto ti trenutno ne vidis smisao je isto kao sto ja ne vidim smisao u Kvejku 3 i kupovanju gaymerske graficke kartice.

Ako je tvoj maksimalni doseg skinuti Photoshop s torrenta kako bi maknuo crveno oko s bakinog 103 rodjendana a Visual Studio si koristio samo za "Hello world", jasno je kako rezoniras.

Ljudi koji ozbiljno koriste i jedno i drugo nikad nece reci ne na dodatni RAM.
Ne znam zašto si se uhvatio crnog Quakea 3 kojeg sam igrao dvaput u životu, but I'm sorry if I made you feel violated.

Imam poznanike profesionalne fotografe koji rade na računalima sa 16GB radne memorije i ne misle kupovati više, barem ne u ovom trenu. Ponavljam, profesionalne fotografe.

Koristio on VS, Eclipse i nešto treće uz to, ne znam, MatLab naprimjer i Chrome sa 15 otvorenih tabova, 16GB će mu biti dovoljno.
Nadalje, neshatljivo je koliko dugo moraš raditi na jednoj te istoj otvorenoj PS sesiji da ti proždere 16GB RAMa. Koliko koraka moraš napraviti u njoj? Ja mislim da je veći problem elitizam kod pojedinca i njegova lijenost u radu te krčenje memorije bespotrebnim aplikacijama u datom trenutku.

Ako netko misli kupiti 32GB RAMa, i ako misli da mu trebaju, nek kupi. Ja osobno, atm, ne bih više od 16. Radije spiz**ti tih somu i nešto kuna na bolji monitor ili periferiju.

Stoga, ja ću i treći put ponoviti, svatko ima svoje gušte.

Citiraj:
Autor proud2becro Pregled postova
Evo jos odmene jedno pitanje i to je to.

HDD 1T, neki jako dobar posto su im cijene ionako niske u odnosu na SSD.

Pozdrav i puno hvala svima na pomoći.
WD Caviar Blue ili Seagate Barracuda. S nijednim nećeš pogriješiti, uzmi onaj s duljom garancijom. Razlika u cijeni im je +/- 20kn.
ssarik je offline   Reply With Quote