Molim preporuku usisavača. U kući imam 2 tepiha, jedan obični i jedan s onim resicama. Usisavao bih laminat ponekad ako je brže od uzeti metlu i pomesti.
Također usisavao bih 2 auta i volio bih da jače vuče, da ne moram strugati pola sata po jednom mjestu. Mokro pranje laminata bi isto bilo poželjno (ako to podrazumijeva da ne moram brisati krpom nakon što pokupim mrvice), ali nije uvjet.
Što se tiče filtera, o tome apsolutno nemam pojma. Najelegantnija varijanta čini mi se neka posuda koju istresem kad se napuni, bez vrećica ili vode (ni najmanje ne namjeravam prati cijeli usisavač nakon svakog usisavanja, osim ako bih išao na takav model kojim mogu oprati cijeli laminat).
Cijena - bilo bi poželjno da je cca 500 kn, ali pretpostavljam da za te novce ne mogu kupiti nešto bog zna što. Tako da bih se rastegnuo do nekih 1000 kn optimalno, čak bih išao i do 1500 kn, ali to je max i te novce bih dao da znam da je neka garancija i da je to prava stvar. Opet s druge strane nisam siguran da li mi se isplati davati takve novce s obzirom da ne usisavam svaki dan, možda jednom tjedno tepihe i laminat, auto recimo jednom u dva tjedna.
Od konkretnih modela gledao sam onaj najjeftiniji Miele od cca 1000 kn i neke Gorenje (nadao sam se da daju 5 god garancije) od nekih 750 kn. Eh da i napomenem da mi se Elit i takvi neki jeftinjaci uopće ne sviđaju na prvi pogled jer sam užasno skeptičan prema njima zbog same izrade.
Dajte neke prijedloge.